Eskişehirspor

Eskişehirspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına doğru -Eskişehirsporlu kadın taraftarlar destek çağrısı yaptı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirsporun cezası nedeniyle sadece kadın ve çocukların izleyebileceği İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı öncesinde kadın taraftarlar destek çağrısı yaptı.
     Atatürk Stadında bir grup kadın taraftar adına açıklama yapan Ayça Deveci, Eskişehirsporun Ziraat Türkiye Kupasında Bursaspor ile 25 Nisanda yaptığı maçta çıkan olaylar nedeniyle 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası aldığını anımsattı.
     Cezanın kendileri için ödül olduğunu vurgulayan Deveci, bu açıdan 6 Mayıs Pazar günü oynanacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının kulüp tarihinde bir ilke sahne olacağını söyledi.
     Ayça Deveci, birçok kadın taraftarın statlardaki erkek egemenliği dolayısıyla maça gitmek istemediğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:
     (Ben besteleri bilmiyorum. Hiç maça gelmedim) diyen ablalarımız için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Besteleri dağıtacağız. Konfeti ve pankartlarla gereken her türlü görsel şovu erkeklerden farksız şekilde yapacağız. Bu ücretsiz maça tüm bayanları bekliyoruz. Eskişehirsporu evindeki son maçında yalnız bırakmamak istiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını inşallah 2-0 kazanacağız.
     (SİN-MRS-ADA)

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER