ESMMMOdan üyelerine denetim sertifikası

ESMMMOdan üyelerine denetim sertifikası -ESMMMO Başkan Özokcu: -Denetçilik muhasebeden ayrı bir iş değildir. Bir muhasebe meslek mensubu aynı zamanda denetçidir


ESKİŞEHİR (A.A) - Türkiye Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Eğitim projesi kapsamında Eskişehir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasından (ESMMMO) Türk Ticaret Kanunu ve KOBİ-Türkiye Finansal Raporlama Standartları ile Denetim, Denetim Standartları Uygulamaları eğitimi alan 354 ESMMMO üyeye sertifikalarını verildi.
     ESMMMO Başkanı İlker Özokcu, ESMMMO Konferans Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 1 Temmuzda yürürlüğe giren yeni Türk Ticaret Kanununda şirketlerin denetim yetkisinin Yeminli Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlere verildiğini belirterek, bunun doğru bir uygulama olduğunu kaydetti.
     Denetimin herhangi bir kişi tarafından yapılabilecek basit bir iş olmadığını ifade eden Özokcu, şöyle konuştu:
     Uzun yıllar süren bir eğitimi ve mesleki bir tecrübeyi gerektirmektedir. Yeni Türk Ticaret Kanununun daha yürürlüğe girmeden değiştirilmesinin gündeme geldi. Böylece denetim paylaşılamaz bir pastaya dönüştü. Denetçilik, üniversiteli işsizlere istihdam imkanı olarak bile görülmüştür. Tüm bilimsel gerçeklikler bir yana bırakılarak ve hukuk dışı bir şekilde denetçilik farklı bir meslek olarak gösterilmeye çalışılmıştır. Sonuçta yasa olarak çıkarılmış ayrıcalıklar sadece 2 gün sonra yine yasayla TÜRMOBun güçlü karşı duruşu ve Meclis koridorlarında gece yarılarına kadar süren mücadeleleriyle kaldırılmıştır.
     Özokcu, TÜRMOBun, odaların ve meslek camiasının hukuksal haklarını savunmaya devam edeceklerini dile getirerek, Denetim ancak ve ancak serbest muhasebeci ve mali müşavir ile yeminli mali müşavir unvanlı meslek mensupları tarafından yapılacak bir iş olacaktır. Denetçilik muhasebeden ayrı bir iş değildir. Bir muhasebe meslek mensubu aynı zamanda denetçidir. Denetçiliği farklı bir iş olarak yapılandırmaya çalışanlara karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecek dedi.
     Yeminli mali müşavirlerin denetim yetkisini sınavsız, mali müşavirlerin ise sınavla yetkilendirildiklerini anlatan Özokcu, sınav şartının da kaldırılmasını istedi.
     Özokcu, önümüzdeki dönemde de bu meslek içi eğitimlerin devam edeceğini söyledi.
     Konuşmanın ardından eğitimlerini tamamlayan 354 meslek mensubunun sertifikaları, Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Atik ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, tarafından verildi.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber ESMMMOdan üyelerine denetim sertifikası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER