ESOda Yeni Dönem KOSGEB Destekleri konulu

ESOda Yeni Dönem KOSGEB Destekleri konulu seminer


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Yeni Dönem KOSGEB Destekleri konulu seminer gerçekleştirildi.
     ESOdan yapılan yazılı açıklamaya göre, KOSGEB Eskisehir Hizmet Merkezi Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu, ESO Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminerde yaptığı konuşmada, KOSGEBin 7 alanda verdiği destekler hakkında bilgi verdi.
     Eskişehirde 2 yılda 1002 kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini ifade eden Eskicioğlu, eğitimlerini tamamlayıp girişimci desteğine başvuran 82 kişinin kendi işini kurduğunu ve Yeni Girişimci Destek Kurulunda kabul edilen ödeme miktarının da bugüne kadar 2.9 milyon liraya ulaştığını bildirdi.
     ESO Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Musubeyli de Türkiyenin ekonomik gelişmişliği için girişimciliğin çok önemli olduğunu kaydetti.
     ESOnun üniversite-sanayi işbirliğine önem verdiğini hatırlatan Musubeyli, bugün devlet-üniversite-sanayi işbirliğinin güzel örneğini yaşadıklarını anlattı.
     ESOda düzenlenen toplantıya Eskişehir Vali Yardımcısı Nurettin Yücel, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ender Suvacı, İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mahmut Yılmaz, çok sayıda sanayici ve girişimci katıldı.
     Konuşmanın ardından KOSGEB, AÜ ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde başarılı olanlara sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber ESOda Yeni Dönem KOSGEB Destekleri konulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER