ESO ve KOSGEBden girişimcilere destek

ESO ve KOSGEBden girişimcilere destek -Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde başarılı olanlara sertifikaları törenle verildi -ESO Başkanı Savaş Özaydemir: Paranın peşinde olmayın, iş yapın


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Eskişehir Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen girişimcilik eğitiminde başarılı olanlara sertifikaları törenle verildi.
     ESO Başkanı Savaş Özaydemir, ESO Meclis Salonunda düzenlenen törende, eğitim sonucunda iş kuracak olanların cesaretleri kırılmadan, fedakarlıkla çalışmaları gerektiğini bildirdi.
     Başarının temel kurallarından birini, sportmen düşünceye sahip olmak diye niteleyen Özaydemir, şöyle konuştu:
     Galip gelmek de yenilmek de var. Başarısızlık olursa ders almak ve yılmamak gerek. Moralinizi yüksek tutun. Paylaşımcı olun. Ne kadar paylaşırsanız o kadar destek görürsünüz ancak karınızın yüzde 10undan fazlasını firma dışına çıkarmayın, büyüyemezsiniz. Buna maaşınız da dahil. Biraz kazanınca hemen gayrimenkule yatırım yapmayın, yeni arabalar alıp hava atmayın. Firma dışına para çıkardıkça benim sözümü hatırlayın. Zenginlikler herkes için, fakirlikler ise işini bilmeyenler içindir. Bu yüzden burada paranın peşinde olmayın, iş yapın.
    
     -30 bin lira hibe, 70 bin lira faizsiz kredi-
    
     KOSGEB İl Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu da kira, personel, yazılım, makine desteği olmak üzere toplam 30 bin lira hibe desteği verdiklerini söyledi.
     Bu hibeye ek olarak istenirse 70 bin lira faizsiz kredi verebileceklerini anlatan Eskicioğlu, böylece toplam desteğin 100 bin liraya ulaşacağını ifade etti.
     Bir gazetecinin, KOSGEBin bütçe sıkıntısı yaşadığı iddiasıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Eskicioğlu, KOSGEBin bir dönem bütçe sıkıntısı olmuştu. Ancak geçtiğimiz günlerde alınan 104 milyon liralık ek bütçeyle bekleyen ödemeler hemen yapıldı. Bunların içinde KOBİlerin bekleyen ödemeleri vardı ama girişimcilerin yoktu. Bundan sonra da bütçe sıkıntısı yaşanacağını tahmin etmiyoruz dedi.
     Daha sonra, iki aylık eğitim sonunda başarılı olan 29 girişimciye sertifikaları teslim edildi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber ESO ve KOSGEBden girişimcilere destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER