ESOB Başkanı Dinçer, Gülnarda esnafın sorunun

ESOB Başkanı Dinçer, Gülnarda esnafın sorunun dinledi


MERSİN (A.A) - Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer ve yönetim kurulu üyeleri, Gülnarda esnafın sorunlarını dinledi.
     ESOBtan yapılan yazılı açıklamaya göre, esnaf ve sanatkarın sorunlarını yerinde tespit edip çözüm üretme ilkesiyle gerçekleştirilen toplantının ikincisi Gülnarda gerçekleştirildi.
     Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, bire bir gezerek dinlediği esnafın sorunlarını ilçe bürokrasisine ileterek, çözümü konusunda destek istedi.
     Merkeze uzaklığı nedeniyle sanayileşme ve turizmden yeterli pay alamayan ilçede ekonomiyi ayağa kaldırmak için öncelikli olarak bağlantı yollarının biran önce tamamlanması, esnaf sanatkarın kalkınma bankası konumundaki Halkbankın ilçeye getirilmesi, Meslek Yüksek Okuluna yeni bölümler açılması ve esnafın AVMlere teslim edilmemesi gerektiğini ifade eden Dinçer, açıklamasında şöyle devam etti:
     Bugün en önemli sorunu ilçeye ulaşımdan kaynaklanmaktadır. Yol medeniyettir, yol getirildiği taktirde turizmde, sanayi de şahlanır. Bugün Gülnar-Aydıncık bağlantı yolu tamamlansa, gündüzleri denize giden vatandaşımız, gece yaylasına çıkar. Alışverişini burada yapar. Yine merkeze uzaklığı nedeniyle tarım ürünleri iyi pazarlanamıyor. Maalesef tarım ürünlerinde fiyat politikasını tüccar belirliyor. Köylümüz ve çiftçimiz ürettiği ürünü oluşturacağı birliklerle pazarlamasını yapmalı, fiyat politikasını da kendi belirlemeli.
    
     -Yerel yöneticilere ziyaretler-
    
     Dinçer, yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleriyle Gülnar Kaymakamı Tekin Dündarı da ziyaret ederek, ilçe esnaf ve sanatkarlarının sorunlarına aktarıp, çözümü konusunda destek istedi.
     Gülnarda ekonomiyi ayağa kaldırmak için bir dizi öneride bulunan Dinçer, şunları kaydetti:
     Meslek Yüksek Okulunda mevcut üç bölümden ikisi kapatılmış. Güncelliğini koruyan meslek dallarında yeni bölümler açılıp, öğrenci sayısı arttırılmalı. Öğrencinin olduğu yerde hareketlilik artar, alışveriş artar. Yine ilçemize ulaşımı sağlayan bağlantı yolları elverişsiz durumda. Gülnar-Aydıncık, Gülnar-Silifke ve Gülnar-Mut bağlantı yolları için gerekli çalışmalar yapılmalı, ulaşımın önündeki engeller kaldırılmalı.
     Dinçer, beraberindeki heyetle daha sonra Belediye Başkanı Ahmet Güneli ziyaret etti.
     Ziyarette, ilçe merkezine kurulmasına izin verilen iki AVMnin esnaf sanatkarı çok olumsuz yönde etkilediğini belirten Dinçer, yerel idarelerin ruhsat verirken esnafın yoğun olduğu yerlere ruhsat vermemesi konusunda gereken hassasiyeti göstermesini istedi.
     Dinçer, ayrıca seyyar satıcılar konusunda da yerel idarelerinde aynı hassasiyeti beklediklerini sözlerine ekledi.
     Başkan Dinçer ve beraberindeki heyet, daha sonra ilçe Emniyet Amiri Hamza Bilgen ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Hakan Dere-yi ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundular.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber ESOB Başkanı Dinçer, Gülnarda esnafın sorunun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER