Estetik ameliyatları

Estetik ameliyatları -ÇOMÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arslan: -Biz makyaj değil, ameliyat yapıyoruz


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emrah Arslan, estetik ameliyatlarıyla ilgili, Biz makyaj değil, ameliyat yapıyoruz ifadesini kullandı.
     Prof. Dr. Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, toplumun estetiğe bakış açısının olumlu olduğunu, sorunu olan herkes estetik ameliyata girmek istediğini ifade etti.
     Vücudunun herhangi bir yerden mutlu olmayan kişilerin bu düzelir mi- diye kendileri danıştığını dile getiren Arslan, Ameliyatlı yöntemlerimiz olduğu gibi bazen de ameliyatsız uygulamalarımız var. Bazı ürünler kullanıyoruz bu anlamda, örneğin botox gibi. Vücudumuzun kırışık olan yerlerini düzeltmek ve dolgu yapmak anlamında kullanılıyor. Bunlar ameliyat dışı estetik girişimler ifadesini kullandı.
     Arslan, ameliyatsız yöntemlerin daha çok merak edildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:
     Bazı şeyleri ameliyat dışında çözmek mümkün olmuyor. İlk ihtisasa başladığım yıllardaki potansiyel ile şimdiki kozmetik ve estetik amaçlı ameliyat isteyen hasta sayısı arasında epey fark var. Bence yıllar geçtikçe daha çok artacak. Yaş grupları değişti. Mesela 17-18 yaşındaki kişiler burun estetiği olmayı çok fazla düşünmezlerdi ama şimdi istiyorlar. Bu ameliyatların üst sınırı yok tabii. Hangi yaşta yapılmaz gibi bir genelleme olmuyor. Eğer hastanın genel durumu ameliyat olmaya müsaitse her yaşta yapılabiliyor. Yaş grubuna göre hastaların istekleri çoğu kez değişiklik gösteriyor. Örneğin yüzümüz ve vücudumuzla ilgili değişiklikler oluyor. Bayanların doğum sonrası yaşadığı deformasyonlar ve vücutlarında oluşan birtakım problemlerin düzeltilmesi konusunda istekler oluşabiliyor. Daha genç yaş grubu, ergenlik bitiminden sonraki dönemde doğumsal olan kusurlar sebebiyle bizlere başvuruyor. En sık burun estetiği, kepçe kulak ameliyatı ve lekeler için başvuru alıyoruz.
     Bazı ameliyatların medyada anlatıldığı kadar kolay olmadığına değinen Arslan, Ameliyatların iyileşmeleri ciddi süreçlerdir. Biz makyaj değil, ameliyat yapıyoruz. Hastaların, bunun bir cerrahi ameliyat olduğunu bilmesini istiyoruz. Medyada eleştireceğim tek husus var, çok kolay yapılan işlemlermiş gibi lanse edilmesi görüşünü dile getirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Estetik ameliyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER