Eti Bakır Samsun İşletmesindeki amonyak tankı

Eti Bakır Samsun İşletmesindeki amonyak tankı kapağının çökmesi -Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yücel: Böylesine insan sevgisinden uzak bir işveren anlayışının olduğu iş yerlerinde, işverenler tedbirsizliği alışkanlık haline geti


SAMSUN (A.A) - Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yücel Yücel, Eti Bakır Samsun İşletmesindeki amonyak tankı kapağının çökmesiyle ilgili, Böylesine insan sevgisinden uzak bir işveren anlayışının olduğu iş yerlerinde, işverenler tedbirsizliği alışkanlık haline getirmişlerdir dedi.
     Yücel, Eti Bakır Samsun İşletmesi girişinde kurulan Türk Metal Sendikasının Eti Bakır Direniş Çadırı önünde yaptığı açıklamada, önceliklerinin sendikalaştıkları iş yerlerinde çalışanların iş güvenliğine ve sağlığına ilişkin tedbirlerin alınmasını sağlamak olduğunu söyledi.
     Bu amaçla Eti Bakır İşletmelerinde çalışanların sendikalı olmasını sağlayarak toplu iş sözleşmesini imzalamak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvurduklarını anlatan Yücel, şöyle konuştu:
     Yaptığımız başvuru sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, Eti Bakır İşletmelerinde sendikamızın yetkili olduğu taraflara bildirilmiştir. Ancak ne acı bir tesadüftür ki Eti Bakır işvereni, elim kazadan yarım saat önce gerekli mercilere başvurarak, sendikamızın yetkisine itiraz etmiştir. Böyle bir zamanda bunları neden söylüyoruz- Çünkü bizim yetkili olduğumuz iş yerlerinde sendika olarak işverene öne sürdüğümüz temel şartların başında, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği yönünde tedbir alması gelmektedir. Ancak demokrasinin başlıca koşulu örgütlenmek olduğu halde, bazı işverenler, çalışanların ücreti ile iş sağlığı ve güvenliği yönündeki sendikal taleplerin kendilerine ek külfet getireceğini düşünerek, örgütlenme hakkını engellemektedir. Böylesine insan sevgisinden uzak bir işveren anlayışının olduğu iş yerlerinde, işverenler tedbirsizliği alışkanlık haline getirmişlerdir.
     İhmal, tedbirsizlik ve düşüncesizlik sebebiyle Türkiyenin dünya ülkeleri arasında iş kazalarının en yoğun olduğu bir ülke durumunda bulunduğunu savunan Yücel, dünya genelinde her 15 saniyede bir işçi öldüğünü, her gün yaklaşık 6 bin 300 işçinin iş kazasında yaşamını yitirdiğini iddia etti.
     Yücel, kaza sonucunda yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek, sendika olarak ölenlerin ailelerine ve yaralılara ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını, en kısa zamanda da savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Eti Bakır Samsun İşletmesindeki amonyak tankı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER