ETO Olağan Meclis Toplantısı

ETO Olağan Meclis Toplantısı -ETO Başkanı Karacan: Geçen yılın ocak-eylül dönemine kıyasla, Eskişehirin 524,3 milyon dolar olan ihracatı 610,4 milyon dolara yükseldi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Harun Karacan, 2011 yılının ocak-eylül dönemine kıyasla, Eskişehirin 524,3 milyon dolar olan ihracatının bu yıl 610,4 milyon dolara yükseldiğini söyledi.
     Karacan, ETO ekim ayı Olağan Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, ETOnun küresel ve ulusal alanda Eskişehiri bir adım daha ileriye taşımak adına var gücüyle çalıştığını kaydetti.
     Eskişehir ekonomisini TOBB ve ETO öncülüğünde, her fırsatta en iyi şekilde temsil etmeye gayret ettiklerini anlatan Karacan, şöyle konuştu:
     Odamız, hizmet kalitesinde ülkemizin örnek alınan kurumlarından biri konumuna gelmiştir. Eskişehir Expo projesini hayata geçirdik. Teknik çalışmaları tamamlanan ve çok kısa bir süre içinde startını vereceğimiz Eskişehir Expo, ihracat yapan ve yapma niyetinde olan 125 üyemizi bir web portalı ve basılı katalogda bir araya getirecek. Eskişehirin KOBİleri, üreten ve emek veren elleri dünyayla el sıkışacak. Bu çalışmayla Eskişehir, ihracatını dünyaya tek elden duyurabilmenin zeminini hazırlıyoruz. Oda olarak bu yıl ilk kez Akdeniz Ekonomik ve Finansal Forumuna davet edildik.
    
     -Krizden en hızlı çıkan ülkelerden biri olduk-
    
     Karacan, Türkiye ekonomisinin küresel krizde çok iyi bir sınav verdiğini belirterek, şunları bildirdi:
     Böylesine bir ortamda krizden en hızlı çıkan ülkelerden biri olduk. Bugün tüm olumsuzluklara rağmen kredi notu artan 7 ülkeden biriyiz. Rakamsal olarak 2011-2012 ocak-eylül performansımıza değerlendirdiğimizde, Türkiyenin 99,5 milyar dolar olan ihracatı 111,5 milyar dolar seviyesine çıktı. Yaklaşık yüzde 12lik bir artış mevcut. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 56dan yüzde 64e çıktı. 2013 yılı ise, bu yıla göre biraz daha zor bir yıl olacak gibi görünüyor. Avrupa ve yakın coğrafyamızda siyasi ve ekonomik çalkantılar yaşanırken ETO olarak üzerimize düşen görevi harfiyen yerine getiriyoruz. Geçen yılın ocak-eylül dönemine kıyasla, Eskişehirin 524,3 milyon dolar olan ihracatı 610,4 milyon dolara yükseldi. Eskişehir, Türkiyenin ihracat artışından daha iyi bir performans sergiliyor. Katıldığımız fuarlarla Eskişehir markasını Asyadan Amerikaya dünyanın her köşesinde hafızalara kazıyoruz. Sayın Valimiz Kadir Koçdemirin öncülüğünde 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti çerçevesinde 5-8 Kasımda Tataristan Özerk Cumhuriyetinde temaslarda bulunacağız. Eskişehire yeni iş bağlantıları getirmek için çaba sarf edeceğiz.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber ETO Olağan Meclis Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER