EVAR

EVAR-TEVAR yöntemiyle ameliyat hayat kurtarıyor -Dicle Üniversitesi(DÜ) Kalp Hastanesinde EVAR-TEVAR yöntemiyle ameliyatı yapılan 6 hasta sağlığına kavuştu


DİYARBAKIR (A.A) - Dicle Üniversitesi(DÜ) Kalp Hastanesinde başarıyla uygulanan EVAR-TEVAR yöntemiyle ameliyatı yapılan 6 hasta sağlığına kavuştu.
     Kalp Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sinan Demirtaş, yaptığı açıklamada, endovasküler tedavi yönteminde karın ve göğüs bölgesinde damarlarda oluşan baloncukların kasıklardan kateterle ilerletilen stentle tamir edilmesi yöntemine tıp dilinde EVAR-TEVAR ameliyat yöntemi denildiğini söyledi.
     Türkiyede 5 yıldır uygulama alanı bulan EVAR-TEVAR yöntemiyle ameliyat Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk kez Dicle Üniversitesi(DÜ) Kalp Hastanesinde başarıyla uygulandığını belirten Demirtaş, EVAR-TEVAR yöntemiyle ameliyatı yapılan 6 hasta sağlığına kavuştuğunu kaydetti.
     Diyarbakırda yaşayan kızını ziyarete gelen hipertansiyon hastası Osman Zeki Tat(66) geçirdiği ani rahatsızlık nedeniyle hastanemize başvurduğunu belirten Demirtaş, şöyle dedi:
     Hastaneye geldiğinde ani sırt ağrısı ve solunum sıkıntısı çekiyordu. Yapılan muayene ve tetkiklerinde sol göğüs kafesinde 2500 cclik kan biriktiği tespit edildi. Böbrek fonksiyonları da bozuktu. Cerrahi ameliyatla tedavi edilmesi halinde ölüm riski çok yüksek olan bu hastamızı, TEVAR yöntemiyle ameliyatı gerçekleştirerek önce hastanın kan sızdıran damarındaki sızıntı durduruldu. Daha sonra ise göğüs kafesindeki kan, kansız bir şekilde boşaltılarak hastamız sağlığına kavuştu.
    
     Muhabir: Aziz Aslan/Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER