Evcilleştirdiği kekliklerle yaşıyor

Evcilleştirdiği kekliklerle yaşıyor -Bodrumda satın aldığı iki kekliği evinde besleyen Salih Bulucu, Oğlum ve Kızım diye çağırdığı kekliklerin evin birer ferdi haline geldiğini, evden uzaklaşmadıklarını belirtti


MUĞLA (A.A) - Bodrumun Yalıkavak beldesinde satın aldığı iki kekliği evinde besleyen Salih Bulucu, Oğlum ve Kızım diye çağırdığı kekliklerin evin birer ferdi haline geldiğini, evden uzaklaşmadıklarını belirtti.
     Milasa bağlı Yakaköy köyündeki bir yakınından yaklaşık 5 ay önce yavru iken biri erkek, biri dişi olmak üzere 2 keklik satın alan 61 yaşındaki Salih Bulucu, keklikleri ile yakından ilgilenmeye başladı. Keklikleri biraz büyüdükten sonra dağdan topladığı çekirgelerle beslemeye başlayan Bulucu, Oğlum ve Kızım diye seslendiği ve yabani olarak bilinen keklikleri evcilleştirmeyi başardı.
     Bulucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçüklükten beri keklikleri sevdiğini belirterek, Üçüncü defa keklik besliyorum. Daha önce beslediğim keklikler ölmüştü. Onlar da bana çok alışmıştı dedi.
     Kekliklerin küçüklüklerinden itibaren elleriyle beslediği için kendisine alıştıklarını anlatan Bulucu, Keklikleri evde yanımdan hiç ayırmıyorum. Onları Oğlum ve Kızım diye çağırıyorum. Tamamen ev ortamında yaşadıkları için artık ikisi de evin birer ferdi haline geldi. Evde nereye gidersem peşime geliyorlar. Bir an olsun yanımdan ayrılmıyorlar dedi.
     Kekliklerin evden çok uzaklaşmadığına dikkati çeken Salih Bulucu, şimdilik biraz yabani olduklarını, ama bir yıl içinde insanlara daha çok yaklaşacaklarını vurguladı.
     Keklikleri sabahları evin balkonuna koyduğumda uçup ağaçlara konduklarını ifade eden Bulucu, çağırdığında ise hemen eve döndüklerini söyledi.
    
     Muhabir: Mutlu Hazer
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Evcilleştirdiği kekliklerle yaşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER