Evde sağlık hizmetleri eğitimi

Evde sağlık hizmetleri eğitimi -Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Taş: -Antalyada evde sağlık hizmeti veren hastanelerimizde hastanın evine sağlık hizmetini götürmenin yanında evdeki hastasına bakım yapan kişilere yön


ANTALYA (A.A) - Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, Antalyada evde sağlık hizmeti veren hastanelerimizde hastanın evine sağlık hizmetini götürmenin yanında evdeki hastasına bakım yapan kişilere yönelik de eğitim projesi yürütülmektedir dedi.
     Erdoğan Taş, yaptığı yazılı açıklamada, yaşlı nüfusun, kronik hastalıkların, ruhsal hastalıkların, yaralanmaların sayısının artmasının, sağlık hizmetlerinin kullanımı ve maliyetini artırdığını kaydetti. Kronik hastalıklara bağlı olarak gelişen komplikasyonların tedavisi için hastaların hastane yataklarında daha uzun kalmalarına bağlı psikolojik rahatsızlıkların da ortaya çıktığına değinen Taş, bu kişilerin taburcu edilmelerinden itibaren sağlık ihtiyaçlarının nasıl sağlanacağının da bir sorun oluşturduğunu vurguladı.
     Dünyanın her yerinde sağlık hizmetlerindeki maliyetlerin artmasının, hastaları evde tedavi etme gerekliliğini ortaya çıkardığını ifade eden Taş, yalnızca tedavi edici değil, koruyucu, destekleyici ve rehabilite edici sağlık ve sosyal hizmetlere duyulan ihtiyaç ve talebin de arttığına işaret etti.
     Sağlık Bakanlığınca Sunulan Evde Sağlık Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönergenin 1 Şubat 2010da yürürlüğe girdiğini hatırlatan Erdoğan Taş, bu yönergenin, evde bakım hizmeti sunmak amacıyla açılan sağlık kuruluşları ile kuruluşların sahip ve işletenlerini kapsadığını anlattı.
     Antalyada, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi ve tüm ilçe devlet hastanelerinde evde sağlık hizmetleri birimlerinin bulunduğunu kaydeden Taş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Antalyada evde sağlık hizmeti veren hastanelerimizde hastanın evine sağlık hizmetini götürmenin yanında evdeki hastasına bakım yapan kişilere yönelik de eğitim projesi yürütülmektedir. Bu proje çerçevesinde Atatürk Devlet Hastanesi Sosyal Hizmet Birimi tarafından 29 Kasım 2012 tarihinde ilk eğitim faaliyeti gerçekleştirilmiştir. Eğitim çerçevesinde yatağa bağımlı bireye psikososyal yaklaşım, hastayla iletişim, yatağa bağımlı hastalarda kişisel bakım, yatak yarası ve beslenme, hastaya ve hastaya bakım veren kişiye psikiyatrik sorunlarla baş etme konulu eğitimler verilmiştir. İkinci eğitimimiz ise Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde 30 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Eğitimlere hasta yakınları katılmıştır. Eğitimlerimize katılan kişiler ise eğitimden ve eğitimin içeriğinden çok memnun kaldıklarını ve bundan sonraki eğitimlere de katılacaklarını ifade etmişlerdir.
     Taş, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak eğitim çalışmalarının ileriki dönemde de süreceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Evde sağlık hizmetleri eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER