EXPO 2016 Antalya, sembol çiçeğini arıyor

EXPO 2016 Antalya, sembol çiçeğini arıyor -Yönetim Kurulunca EXPO 2016 Antalyanın sembol çiçeği olmasına karar verilen şakayık, papatya, menekşe ve yabani karanfilden birinin seçilmesi için internet üzerinden oy verme işlemi başlat


ANTALYA (A.A) - Çiçek ve Çocuk teması ile düzenlenecek Türkiyenin ilk EXPOsu olma özelliğini taşıyan EXPO 2016 Antalya, sembol çiçeğini arıyor.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, EXPOnun sembol çiçeği internet üzerinden halk tarafından oylanarak belirlenecek.
     Ankarada 6 Şubatta gerçekleştirilen EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısında 4 çiçek türü için oylama yapılması yönünde karar alınmıştı. Oylama yapılacak çiçekleri seçerken endemik tür olmaları, çiçeklenme zamanları, çiçekli kalma sürelerini dikkate alan kurul şakayık, papatya, menekşe ve yabani karanfilden birinin EXPO 2016 Antalyanın sembol çiçeği olmasına karar verdi.
     EXPO 2016 Antalya Nisan-Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirileceğinden, oylamaya katılacakların çiçekli kalma süresi ve çiçeklenme zamanını dikkate alarak oy vermeleri önem taşıyor. Oylama yapılacak çiçeklerin fotoğraflarının bulunduğu www.expo2016antalya.org.tr adlı sitede, çiçeklere ait diğer kriterler de yer alıyor.
     EXPO 2016 Antalyanın sembol çiçeğini belirlemek için yapılacak olan halk oylaması, 7 Martta sona erecek. Sembol çiçek 8 Martta gerçekleştirilecek yönetim kurulu toplantısının ardından kamuoyu ile paylaşılacak.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber EXPO 2016 Antalya, sembol çiçeğini arıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER