EXPO 2016 için alan planlama çalışmaları

EXPO 2016 için alan planlama çalışmaları başladı


ANTALYA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında yapılan toplantının ardından EXPO 2016 alanı ile ilgili planlama çalışmalarına başlandı.
     Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 3 Temmuzda Müsteşar Yardımcısı Celal Sumaytaoğlu başkanlığında yapılan toplantının ardından EXPO 2016 alanı ile ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, DSİ, ASAT, TEDAŞ ve Karayollarının görev sahaları ile ilgili konuları ve proje çalışmalarına başladığı belirtildi.
     Müsteşar Yardımcısı Celal Sumaytaoğlu başkanlığında yapılan, Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Kenan Yalvaç, Bakan Danışmanı Selami Gülay, Antalya İl Gıda Tarım Havyancılık Müdür Vvekili Bedrullah Erçin, EXPO danışmanı Necil Nedimoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Aysun Öztürk, ASAT Daire Başkanı Kamil Cengiz, Karayolları 13. Bölge Müdür Yardımcısı Şaban Hidayetoğlu, TEDAŞ İl Müdürlüğü ARGE Planlama Etüt Proje Müdürü Osman Şahin ile DSİ 13. Bölge Müdürlüğünden Yüksel Tazegülün katıldığı toplantıda görüş alışverişinde bulunuldu.
     Arazi planlaması kapsamında EXPO Göleti, EXPO Kulesi, Tarım ve Çevre Müzesi, ülke bahçeleri gibi EXPO alanı içerisinde yer alması zorunlu alanlar ile diğer alanların hangi bölgelerde ve ne kadar alan üzerine kurulması gerektiği yönünde çalışmalar yapılıyor.
     TEDAŞ bölgenin elektrik ihtiyacının tespiti, ASAT Genel Müdürlüğü su ve atık su giderlerinin arıtma tesislerine ulaştırılması, Karayolları ve Antalya Büyükşehir Belediyesi de şehir içi ve havayolundan EXPO alanına giden güzergahlar konularında çalışma yapacak.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber EXPO 2016 için alan planlama çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER