Ezan sesinden etkilenen Polonyalı kadın, Müslüman

Ezan sesinden etkilenen Polonyalı kadın, Müslüman oldu -Adana Müftülüğüne başvuran Polonyalı Dorota Bogucka, Müslüman olduktan sonra Meryem Duru ismini aldı


ADANA (A.A) - Adanada, ezan sesinden ve Merkez Sabancı Camisinden etkilendiğini belirten Polanyalı kadın, Müslüman oldu.
     İl Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Adana Müftülüğüne başvuran Bogucka, Müslümanların dinlerine çok bağlı olduğunu gözlemlediğini belirtti.
     Ezan sesinden ve kentte bulunan Sabancı Merkez Camisinden etkilendiğini kaydeden Bogucka, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turanın nezaretinde şehadet getirdi.
     Turan ise Kuran okuduktan sonra, Şu andan itibaren kendi isteğinizle İslam dinine girdiniz. Müslüman oldunuz tebrik ediyorum. Geçmiş günahlarınızın Müslüman olduktan sonra affolunduğunu Peygamberimiz müjdelemektedir. Bundan sonraki hayatınızda İslama uygun yaşamalısınız, sizi hidayete erdiren Allaha hamdolsun dedi.
     Turan, Müslüman olduktan sonra Meryem Duru ismini alan Boguckaya ihtida belgesi verip, başörtüsü, ilmihal, Kuran-ı Kerim meali ve çeşitli kitaplar hediye etti.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Ezan sesinden etkilenen Polonyalı kadın, Müslüman Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER