Ezanı Güzel Okuma Yarışması

Ezanı Güzel Okuma Yarışması -Yarışmanın Türkiye Finali Elazığda yapılacak


ELAZIĞ (A.A) - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Yarışmasının Türkiye Finali Elazığda yapılacak.
     İl Müftüsü Peyami Güngör, yaptığı yazılı açıklamada, İslamın evrensel sembollerinden en önemlisi olan ezanın güzel okunması ve gönüllere hitap etmesinin kurumlarınca önemsendiğini, bu amaçla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl çeşitli ödüller verilerek desteklenen ve üstlenilen Ezanı Güzel Okuma Yarışması düzenlendiği belirtti.
     Kurumun 2012 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde görevliler arasında düzenlenen ve geleneksel hale gelen yarışmanın Türkiye Finalinin Elazığda yapılacağını anımsatan Güngör, şunları kaydetti:
     Final yarışmasına ülkemizin çeşitli bölgelerinden 10 finalist katılacaktır. İlimiz İhsaniye Camisi müezzin kayyımı Alparslan Genç, daha önce yapılan bölge yarışmasında birinci olduğundan finalde bölgemizi temsil edecektir. 30 Haziranda İzzetpaşa Camisinde öğle namazına müteakip gerçekleştirilecek olan Ezanı Güzel okuma Yarışması Türkiye Finaline tüm vatandaşlarımız davetlidir.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Ezanı Güzel Okuma Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER