Ezeli rekabetten ebedi dostluğa...

Ezeli rekabetten ebedi dostluğa... -Eskiden biri Fenerbahçe, diğeri Galatasarayın başarısı için çalışan Serkan Özsoy ve İbrahim Yavuzun kaderleri, PTT 1. Lig takımlarından TKİ Tavşanlı Linyitsporda birleşti


KÜTAHYA (A.A) - Selma Kocabaş - Önceki sezonlarda biri Fenerbahçe, diğeri Galatasarayın başarısı için mücadele eden Serkan Özsoy ve İbrahim Yavuz, şimdi PTT 1. Ligde ilçe takımı TKİ Tavşanlı Linyitsporun hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak amacıyla sahalarda top koşturuyor.
     Fenerbahçenin altyapısında yetişen ve 1997 yılında profesyonelliğe geçen savunma oyuncusu Özsoy, bu takımda 2002ye kadar kaldıktan sonra iki sezon Trabzonsporda oynadı ve geçen sezon başında TKİ Tavşanlı Linyitspora geldi.
     Galatasaray formasını 2004-2007 yıllarında giyen orta saha oyuncusu Yavuz da, Özsoy gibi geçen sezon başlamadan kırmızı-siyahlı Kütahya temsilcisine katıldı.
     Ezeli rekabeti ebedi dostluğa dönüştürerek aynı takımın başarısı için ter döken Özsoy ve Yavuz, 25 Ağustosta başlayan PTT 1. Ligde, TKİ Tavşanlı Linyitspor teknik direktörü Levent Devrimin ilk 11de vazgeçemediği oyuncuları arasında yer alıyor.
    
     -Rakiplerimizin çekineceği bir takım görüntüsündeyiz-
    
     Özsoy, AA muhabirine, Dört Büyüklerden Fenerbahçe ve Trabzonsporda oynayarak kazandığı deneyimleri, PTT 1. Ligde 3üncü sezonunu geçiren mütevazi ilçe takımı TKİ Tavşanlı Linyitspora yansıtmaya çalıştığını söyledi.
     Fenerbahçe ve Trabzonspor ile TKİ Tavşanlı Linyitsporun koşulları arasında dağlar kadar fark olduğunu belirten Özsoy, şöyle konuştu:
     En basitinden tesis anlamında bile karşılaştırılamazlar. Huzur ve mutluluk derseniz, işte bunu Tavşanlıda buldum. Buradaki herkes, hemen kaynaşıyor. Huzur ortamını maçlara da yansıttık. İyi çalışıyoruz. Rakiplerimizin çekineceği bir takım görüntüsündeyiz. Büyük takım, küçük takım diye ayırt edilebilir ama sonuçta bu işi ekmek parası için yapıyoruz. Büyük takımda oynayıp mutsuz olacağıma, Tavşanlı gibi bir ilçede olup huzur ve mutluluğu bulmayı tercih ederim. Tavşanlıyı çok seviyorum ve TKİ Tavşanlı Linyitsporlu olmaktan gurur duyuyorum.
     Özsoy, sezonun ilk maçında deplasmanda Samsunspor ile uzatma dakikalarında attıkları golle 1-1 berabere kaldıklarını anımsatarak, bu durumun, bitiş düdüğüne kadar mücadelenin elden bırakılmaması gerektiği ve takımdaki birliktelik, arkadaşlık, dayanışma gibi unsurların önemini gösterdiğini dile getirdi.
     Tavşanlı ve takımdaki samimi ortamın, kendilerine motivasyon kaynağı olduğuna işaret eden Özsoy, 3 sezon daha oynayıp futbolu TKİ Tavşanlı Linyitsporda bırakmayı düşündüğünü belirtti.
    
     -Neredeyse arkadaşlarımızla tüm zamanımız birlikte geçiyor-
    
     Yavuz da büyük takımlarda olmanın hem avantajları hem de dezavantajları bulunduğuna dikkati çekerek, işin olumlu yanlarına bakmanın tamamen futbolcunun elinde olduğunu bildirdi.
     Galatasaraydan sonra Kayserispor, Ankaragücü ve Bolusporda oynadıktan sonra TKİ Tavşanlı Linyitspora geldiğini hatırlatan Yavuz, şunları kaydetti:
     Galatasaraya gittiğimde 21 yaşındaydım ve o dönemin iyi kadrolarından biriyle çalıştım. UEFA Kupasını kaldıran kadro, olduğu gibi oradaydı. Galatasarayda oynadığınız zaman, engel olamadığınız bir çevre oluşuyor. İstanbuldasınız ve çok fazla ilgi var. Herkes sizi tanıyor. Arayanınız, soranınız çok olduğu için antrenman dışında oyuncu arkadaşlarınızla bütünleşemiyorsunuz. Ancak TKİ Tavşanlı Linyitspor gibi kulüplerdeyken bulunduğunuz yer, kazandığınız paralar zaten belli. Belli bir limit var. Bu sezon öncesi 9 oyuncu transfer edildi. İddia ediyorum ki; hiçbir kulüpte bu kadar çabuk adaptasyon dönemi olamaz. Uyum sorunu sıfırdır. Burada kimse sıkıntı yaşamıyor ve herkes yılardır birlikteymiş gibi bir ortam var. Tunçbilek beldesindeki tesislerde kalıyoruz. Neredeyse arkadaşlarımızla tüm zamanımız birlikte geçiyor. Büyük takımlarda bunu yaşayamazsınız.
     Yavuz, Özsoy ile Spor Toto Süper Ligde karşılıklı takımlarda oynarken hararetli tartışmalar da yaşadıklarını anlatarak, bunların tatlı anı olarak eskide kaldığını ve şimdi iki dost olarak aynı takımın başarısı için mücadele ettiklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Ezeli rekabetten ebedi dostluğa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER