Fabrika ile taşımacılık şirketi arasındaki anlaşmazlık

Fabrika ile taşımacılık şirketi arasındaki anlaşmazlık -MHP Kocaeli Milletvekili Türkkan: Bugüne kadar yaşanan olumsuzluklar bir tarafa bırakılarak, her iki tarafın da bir önceki konumundan bir kez daha taviz vererek anlaşma masasın


KOCAELİ (A.A) - MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Suadiyedeki taşımacılar ile cips fabrikası arasında yaşanan anlaşmazlıkla ilgili bugüne kadar yaşanan olumsuzlukların bir tarafa bırakılarak, her iki tarafın da bir önceki konumundan bir kez daha taviz vererek, anlaşma masasına oturmasının çözümü yakalamak için yeterli olacağını bildirdi.
     Türkkan, yaptığı yazılı açıklamada, taşımacılar ile cips fabrikası arasında bir süredir devam eden gerginliğin kentte yaşayan herkesin olduğu kadar siyasetçilerin de gündemini teşkil ettiğini kaydetti.
     Beldede yaşayanların önemli bir kısmının, yaşamlarına dair her programı ya aile reisinin fabrikadan yük çeken kamyonuna ya da fabrikada çalışan oğlunun maaşına göre düzenlediğini dile getiren Türkkan, düğünler de dahil, her türlü harcamalarını buradaki gelirlerine göre hesap ettiklerini anlattı.
     Türkkan, kendisine gösterilen fiyat farklarını içeren listeye de baktığında, anlaşmanın çok zor olmadığını bizzat gördüğünü ifade ederek, Kocaeli Valisinin de bu konudaki olumlu girişimleri, sorunu anlaşma ile çözme yolunda atılmış önemli bir adımdı. Ancak Suadiyedeki halktan dinlediğim bazı şiddet girişimleri var ki, bunlar asla kabul edilebilecek şeyler değil. Oradaki halka terörist muamelesi yapmak çok doğru olmamış. Suadiyede ekmeğinin peşinde olan halk bunu hak etmiyor. Bir de bu mübarek ayda hiç olmaması gereken bir şey bu dedi.
     Suadiyeye girerken gördüğü polis barikatlarının, Suadiyeye hiç yakışmadığını savunan Türkkan, şunları kaydetti:
     Fabrikanın tutumunda değişiklik yapması, Sumotaştaki yöneticilerin de durumlarını tekrar gözden geçirmesi, bu olayın çözümü için yeterli olacaktır. Bugüne kadar yaşanan olumsuzluklar bir tarafa bırakılarak, her iki tarafın da bir önceki konumundan bir kez daha taviz vererek anlaşma masasına oturması çözümü yakalamak için yeterli olacaktır. Ben bu yaşanan tüm olumsuzlukların sona ereceğini, aklı selimin bir kez daha galip geleceğini düşünüyorum. Dileğim ve niyazım da budur.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Fabrika ile taşımacılık şirketi arasındaki anlaşmazlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER