Fahri Kayahan Bölgesindeki çalışmalar

Fahri Kayahan Bölgesindeki çalışmalar -Malatya Belediyesi bölgedeki asfaltlama çalışmalarını 10 güne kadar bitirmeyi hedefliyor


MALATYA (A.A) - Malatya Belediyesi, Fahri Kayahan Bölgesindeki asfaltlama çalışmalarını 10 güne kadar tamamlamayı planlıyor.
     Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberindekilerle Fahri Kayahan Bölgesindeki asfaltlama çalışmalarını inceledi.
     Kentin önemli bölgelerinden biri olan ve yeni merkez durumuna gelen Karakavak-Çilesiz bölgesinde 2009 yılından sonra yol açma ve alt yapı çalışmalarında bulunduklarını anlatan Çakır, bölgede kanalizasyon, içmesuyu ve yağmur drenaj kanalları yaptıklarını kaydetti.
     Alt yapı ve yol açma çalışmalarını tamamladıkları bölgelerde, yolların geri kalan kısmını kış ayları gelmeden asfaltlamak istediklerini dile getiren Çakır, Çünkü bölgemizdeki yapılaşma bitmek üzere. Artık vatandaşlarımız yeni konutlarına taşınıyor. Son bir yıl içinde bölgemize 3 bin 500 kişi gelmiş. Buradaki asfaltlama çalışmaları bir haftadır sürüyor. 10 güne kadar buradaki çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz diye konuştu.
     Şu ana kadar Karakavak-Tecde-Fahri Kayahan bölgelerinde 14 kilometre uzunluğunda yeni yol açtıklarını ve bu yolların stabilizesinin yapıldığını anlatan Çakır, 14 kilometre uzunluğundaki yol ağının 8 kilometresinin asfaltlandığını bildirdi. Ayrıca Fahri Kayahan bölgesinde alt yapı çalışmaları kapsamında şu ana kadar 3 kilometre civarında yağmursuyu drenaj hattı döşendiğini belirten Çakır, drenaj hattı çalışmalarının devam ettiğini, ayrıca, 17 kilometre içme suyu şebeke hattıyla 7 kilometre kanalizasyon hattının tamamlandığını kaydetti.
     Çakır, Hedefimiz Tecdeden çevre yoluna inen 50 metrelik yola kadar olan bu bölgenin tüm eksikliklerini gidererek, yeni bir Malatyanın kurulmasına belediye olarak öncülük etmektir dedi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Fahri Kayahan Bölgesindeki çalışmalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER