Fakıllı Mağarasına yoğun turist ilgisi

Fakıllı Mağarasına yoğun turist ilgisi -Batı Karadenizin önemli turistik alanlarının başında gelen Akçakoca Fakıllı Mağarasını 4 bin 325 yerli ve yabancı turist ziyaret etti -Akçakoca Kaymakamı Pekmez: -Ziyaretçi sayısının


DÜZCE (A.A) - Batı Karadenizin önemli turistik alanlarının başında gelen Akçakoca Fakıllı Mağarasını bu yıl 4 bin 325 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.
     Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fakıllı köyüne 7 kilometre uzaklıkta bulanan mağaranın bölge turizmine önemli katkı sağladığını ifade ederek, sarkıt ve dikitleriyle güzel bir görünüme kavuştuğunu söyledi.
     2008 yılında ziyarete açılan mağaranın Batı Karadenizin turizme açılan ilk ve tek mağarası olduğunu dile getiren Pekmez, Fakıllı Mağarası sadece Düzcenin değil, Türkiyenin de önemli turizm değerlerindendir. Mağaramızı 2012 yılında 4 bin 325 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Bu sayının yıl sonuna kadar artmasını bekliyoruz diye konuştu.
    
     -Astım ve nefes darlığına iyi geliyor-
    
     Pekmez, uzunluğu bin 12 metre olan mağaranın oluştuğu jeolojik zamanın bilinmediğini kaydederek, şunları söyledi:
     -33 metrede bulunan düden konumlu aktif, yarı aktif ve fosil bölümleri olan bir yerdir. Özellikle Beyaz oda olarak anılan bölümler damlataş bakımından zengindir. Yüzeye yakın olan mağara, yaz ve kış mevsimlerinde büyük farklılıklar gösteren nemli, sıcak ve serin bir havaya sahiptir. Astım ve nefes darlığı olan hastalar için iyi gelir. Kışın sıcak, yazın ise serin olma özelliği vardır. Birinci derecede doğal sit alanıdır.
    
     Muhabir: İbrahim Tezel / Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Fakıllı Mağarasına yoğun turist ilgisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER