Farklı dil ve lehçelerle ilgili çalışma

Farklı dil ve lehçelerle ilgili çalışma -Kocaeli Kafkas Kültür Derneği Başkanı Korkut: -Hükümetin bu çalışması bizim için çok olumlu, Çerkezcenin ölü diller arasına girmesini istemiyoruz -Eğitim verecek öğretmen konusunda talep


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Kafkas Kültür Derneği Başkanı Sami Korkut, farklı dil ve lehçelerle ilgili çalışmaya ilişkin olarak, Hükümetin bu çalışması bizim için çok olumlu, Çerkezcenin ölü diller arasına girmesini istemiyoruz dedi.
     Sami Korkut, 2923 sayılı Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi ile Türk Vatandaşlarının Farklı Dil ve Lehçelerinin Öğrenilmesi Hakkında Kanun kapsamında yaşayan diller ve lehçeler dersi konularak yerel dil ve lehçelerin seçmeli ders olarak okutulmasına imkan sağlanmasına ilişkin olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçmeli dersi memnuniyetle karşıladıklarını, olumlu bulduklarını söyledi.
     Böyle bir teklifi dernek olarak daha önce TBMMye sunduklarını belirten Korkut, Çerkezce eğitim olur, üyelerimizden, çocuklarımızdan seçen olursa seviniriz. Yeterli öğrencinin bulunacağını ve ilgi göreceğini düşünüyoruz. Hükümetin bu çalışması bizim için çok olumlu, Çerkezcenin ölü diller arasına girmesini istemiyoruz diye konuştu.
     Korkut, eğitim verecek öğretmen konusunda talep olması durumunda Kafkasyadan öğretmen temin edebileceklerini belirterek, Kocaelide de eğitim verebilecek kişiler olduğunu, dernek olarak yaklaşık 15 yıldır Çerkez dillerinden Adigece ve Abhazca eğitimi verdiklerini kaydetti.
     Her yıl ortalama 20 öğrencinin derneklerinden eğitim aldığını ifade eden Korkut, Kocaelide 1864ten sonra Çerkezlerin yaşadığı 19 yerleşim birimi kurulduğunu, kentte yaklaşık 40 bin Çerkezin yerleşik olduğunun tahmin edildiğini belirtti.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Farklı dil ve lehçelerle ilgili çalışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER