Fatih ile Wiesbaden kardeş şehir oldu

Fatih ile Wiesbaden kardeş şehir oldu


İSTANBUL (A.A) - İstanbulun Fatih ilçesi ile Almanyanın tarihi şehri Wiesbaden kenti kardeş şehir oldu.
     Fatih Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 2008de İstanbulda düzenlenen toplantıda tanışan Wiesbaden Belediye Başkanı Helmut Müller ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir arasındaki dostluk bağları, iki bölge arasındaki tarihi ve kültürel benzerlikler ortaya çıktıkça ilerledi. Bu kapsamda ilk adım 29 Mayıs 2009da İyi Niyet Protokolü ile atıldı.
     Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Wiesbaden Belediye Başkanı Helmut Müller, Zeyrek Sarnıcında düzenlenen törenle kardeş şehir protokolünü imzaladı.
     Wiesbaden Belediye Başkanı Müller, Fatihin binlerce yıllık tarihi içinde pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptığını, bugün de İstanbulun en önemli tarihi, turistik ve ticari merkezi olduğunu belirterek Fatih, Wiesbadena yakışacak kardeş bir şehir. Dünya metropolü, 15 milyonluk İstanbulun ortasındaki adeta kalbi olan bir kentle kardeş şehir olacağız ifadesini kullandı.
     Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de protokolle iki toplum arasında var olan kardeşlik bağlarının daha da kuvvetleneceğini kaydederek, dünya üzerindeki kardeş şehirler arttıkça, dünyanın bugünkünden de güzel ve daha yaşanır bir yer olacağını, barış şemsiyesi altındaki nesillerin, geleceğe daha da umutla bakacağını vurguladı.
     Kardeş Şehir Protokolü ile iki belediye arasında spor, şehircilik ve eğitim alanlarında işbirliğinin artması, ilişkilerin daha ileri bir seviyeye taşınması hedefleniyor.
    
     Muhabir: Yavuz Taşçı
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Fatih ile Wiesbaden kardeş şehir oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER