Fener Rum Patriği Bartholomeos, Alahan Manastırında

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Alahan Manastırında dua etti


MERSİN (A.A) - Fener Rum Patriği Bartholomeos, Mut ilçesinde restorasyonu sürdürülen Alahan Manastırında dua etti.
     Mut Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bartholomeos, Alahan Manastırını Mersin Vali Yardımcısı Suphi Olcay ve Kaymakam Mustafa Şahinle gezerek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
     Vali Yardımcısı Olcay, manastırın fiziki mekan olarak görkemine işaret ederek, şunları kaydetti:
     Mersinde 3 önemli yer var. Birincisi Tarsustaki Saint Paul Kilisesi, ikincisi Alahan Manastırı, üçüncüsü Silifkedeki Aya Tekla Kilisesi. Alahan Manastırının UNESCO Dünya Miras Listesine alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığının başvurusu var. Restorasyonla birlikte biz de proje başlattık. Çevre düzenlemesi yaparak, çıkışı daha düzenli hale getireceğiz. Restorasyonla eş zamanlı tamamlayacağımız projeyi 2013ün haziran ayında bitirmeyi planlıyoruz.
     Alahan Manastırına ilk defa geldiğini belirten Bartholomeos, bu kadar eski bir ibadethanenin restore edilmesinin önemine değindi.
     Manastırın korunmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Bartholomeos, Alahan Manastırının görülmesi halinde Dünya Miras Listesine alınacağına inandığını kaydetti.
     Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Mersin Valiliğine çalışmalar için teşekkür eden Bartholomeosun manastırda dua ettiği belirtildi.
     (GÜL-VEG-ZHL-HAN)
<< Önceki Haber Fener Rum Patriği Bartholomeos, Alahan Manastırında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER