Festival stantları ödüllendirildi

Festival stantları ödüllendirildi


ANKARA (A.A) - Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliğinde, yapılan denetimlerde amacına uygun düzenlenen, sağlık ve hijyen kurallarına uygun 9 standa sertifika verildi.
     Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, festival kapsamında gıda sektöründe satış yapan işletmelere amacına uygun düzenlenme, sağlık ve hijyen- kurallarına uymaları ve diğer işletmelere örnek olmaları nedeniyle sertifika verildiğini, festival süresince ekiplerin daha önceden belirlenen kriterler kapsamında günde üç kez denetlendiğini ve yapılan puanlamalar sonucu da ödüle layık olanların belirlendiğini söyledi.
     Öngörülen koşulları eksiksiz bir şekilde yerine getiren stant sahiplerini ve çalışanlarını kutlayan Başkan Özden, Ekiplerimiz tarafından festival süresince yapılan denetimlerle kurulan tüm stantlar, stant içi, alet-ekipman ve personel hijyeni konusunda gözden geçirildi. Yaklaşık 10 maddeden oluşan kriterler arasında sunum, beyaz önlük, bone, beyaz eşarp, eldiven gibi birçok konuda alınan cevaplara göre puanlar verildi. Denetimler sonucu en yüksek puan alan stantlardan 9 üreticimiz sertifika ve ödüle layık görüldü. Tabi denetimlerde aynı zamanda cezai işlem uyguladıklarımız olduğu gibi belirlenen kriterlere uymayan 2 işletmeye de bir daha festivale katılmama cezası verildi. Bu uygulama önümüzdeki yıllarda da devam edecek ve başarılı olan stant sahibi tüm üreticilerimize ve esnaflarımıza inşallah örnek olacak dedi.
     Çubukun önemli bir turizm kenti olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çeken Başkan Özden, sağlığın, hijyenin, temizliğin, düzenin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.
     Yapılan denetim ve puanlama neticesinde;
     Et ve Et Ürünlerinde Girişim Et Entegre A.Ş, turşucularda Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Benli,, tatlıcılarda Sami Usta, bazlama ve gözlemede Kezban Karahasanoğlu, Reyhan Damla Öğrenci Yurdu ve Niyazi Vakfı, Çubuk yöresel yemeklerinde Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi, peynir ve balda Beylikdüzü Trabzonlular Derneğine teşekkür belgesi ve ödül verildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Festival stantları ödüllendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER