Fındık çadırı şenlik alanına dönüştü

Fındık çadırı şenlik alanına dönüştü -Ordu Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumunca yürütülen proje kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden Orduya gelen geçici fındık işçilerinin çocukları bir yandan eğ


ORDU (A.A) - Ordu Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumunca yürütülen proje kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden Orduya gelen geçici fındık işçilerinin çocukları bir yandan eğitim alırken, bir yandan da müzik öğretmenlerinin çaldığı enstrümanlarla şarkı söylüyor, halay ve zılgıt çekiyor.
     Fındık hasat dönemiyle, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden Orduya gelen geçici fındık işçilerinin kaldığı Uzunisa köyündeki konaklama alanında bulunan Kültür ve Sanat Evinde çocuklar eğitime başladı.
     Geçici fındık işçileri fındık toplamak üzere bahçeye giderken, ana sınıfı çağındaki ve 16 yaşından küçük çocuklar, Halk Eğitim Merkezince görevlendirilen eğitmenler tarafından resim, müzik, beden eğitimi, halk oyunları gibi alanlarda eğitim alıyor. Bu derslerle çocuklar hem okul hayatına alıştırılıyor hem de yeni bilgilerle kendini geliştiriyor.
     Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Vali Yardımcısı Ömer Adar, geçici fındık işçilerinin sıkıntılarını en aza indirmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.
     Bu seneki fındık hasat döneminde 16 yaşından küçük çocukların fındıkta çalıştırılmamasına dikkat ettiklerini anlatan Adar, Bu anlamda da 20 kişilik bir ekip kurduk. Ekiplerimiz denetimlerini sürdürüyor. Bu konuda yapılan duyurularımız etkili oldu ve vatandaşlarımız bu konuya hassasiyetle yaklaşıyor dedi.
     Çocukların fındık bahçelerinde perişan olamamalarını sağladıklarını ifade eden Adar, şöyle devam etti:
     Küçük yaştaki çocuklar zaten bahçede çalışmıyordu. Ama aileleriyle birlikte bahçede kalmaları onlar için zorluk teşkil ediyordu. Bu sene burada çeşitli etkinliklerle onları eğitmeye çalıştık. Okul çağındaki çocukların eksik derslerini telafi için, küçük çocuklarımız için de ana sınıfını açtık. Kurslarımız var. Talep olduğu takdirde yüzme kursu açmayı düşünüyoruz. Bunun yanında izcilik grupları oluşturmaya çalışacağız. Futbol ve voleybol gibi spor faaliyetleri gerçekleştiriliyor.
    
     -Çocuklara kıyafet ve oyuncak dağıtılacak-
    
     Vali Yardımcısı Adar, çocuklar için kıyafet ve oyuncak dağıtımında bulunulacağını dile getirerek, Çocuklarımıza giysi ve oyuncak dağıtımı çalışmamız olacak. Alanda kalan tüm fındık işçi ailelerine yiyecek yardımlarımız olacak. Biz onları mutlu etmek için her türlü olayı düşündük. Ateş yakarak ekmek yapıyorlar. Bu anlamda da sürekli odun sağlıyoruz ifadelerini kullandı.
     Dersler esnasında sınıfları gezen İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, çocuklara yönelik bir konuşma yaptı. Türkkan, Çadırda yaşamak çok kötü bir ortam. Neyimiz eksik- Biz okuyamaz mıyız- Biz bir devlet memuru olamaz mıyız- Okuyalım, başkaları top oynarken biz biraz daha test çözersek sınavları kazanırız. Sonrasında da belli yerlere geliriz diye konuştu.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü - Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Fındık çadırı şenlik alanına dönüştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER