Fındık üreticilerine don uyarısı

Fındık üreticilerine don uyarısı -ODÜ, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Karadeniz: Eğer sıcaklık eksinin altına düşerse üreticilerimiz fındık bahçelerinde dumanlama yaparak ürünlerini dondan kurtarmaya çalışmalı


ORDU (A.A) - Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Eğer sıcaklık eksinin altına düşerse üreticilerimiz fındık bahçelerinde dumanlama yaparak ürünlerini dondan kurtarmaya çalışmalı dedi.
     Karadeniz AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadenizli üreticilere yönelik zirai don uyarısının yapıldığını hatırlattı.
     Fındık üreticilerinin don uyarısını dikkate alarak gerekli tedbirleri almaları gerektiğini de belirten Karadeniz, Üreticilerimiz gece yarısından sonra saat 02.00 ile 03.00 arası termometrelerle hava ısısını kontrol etsin. Eğer sıcaklık eksinin altına düşerse mutlaka fındık bahçelerinde dumanlama yaparak ürünlerini dondan kurtarmaya çalışmalı. Üreticilerimizin bu işi zararsız bir şekilde atlatmaları en büyük dileğimizdir. Çünkü bu günlerdeki fındık için düşük ısı oldukça sorundur diye konuştu.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Fındık üreticilerine don uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER