Fındıklıda ÇED bilgilendirme toplantısı

Fındıklıda ÇED bilgilendirme toplantısı -Toplantı, vatandaşlar salona girmeyince yapılamadı


RİZE (A.A) - Fındıklı ilçesinde yapılması planlanan hidroelektrik santrali (HES) projesi için düzenlenen ÇED bilgilendirme toplantısı, vatandaşlar salona girmediği için yapılamadı.
     HES projesini yapacak firma ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü İl Müdürlüğü yetkilileri, Çağlayan Deresi üzerinde yapılması planlanan Taşdibi Regülatörü 1-2-3 ve HES 1-2 projeleri kapsamında yapılacak ÇED bilgilendirme toplantısı için Fındıklı Halk Eğitim Merkezine geldi.
     Salon dışında ellerinde dövizlerle toplanan bir grup, slogan atarak HES projesini yapacak firmaya tepki gösterdi. Daha sonra salona giren Fındıklı Derelerini Koruma Platformu yetkilileri, katılım olmadığı için toplantının yapılamadığı şeklinde tutanak tutulmasını istedi. Yetkililer, toplantının yapılamadığı şeklindeki tutanakla salondan ayrıldı.
     Daha sonra Fındıklı Derelerini Koruma Platformu, bilgilendirme toplantısını yapan şirket yetkililerine ısırgan otu vererek protesto etmek istedi. Şirket yetkilileri ısırgan otunu almak istemedi.
     Fındıklı Derelerini Koruma Platformu Sözcüsü Avni Ertaş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Fındıklı halkını yok sayılarak derelerin, vadilerin talan edilmeye çalışıldığını bir kez daha gördüklerini öne sürdü.
    
     Muhabir: Zekeriya Sarıhan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Fındıklıda ÇED bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER