Fındıklıda eğitim toplantısı düzenlendi

Fındıklıda eğitim toplantısı düzenlendi -ADI.RİZ.ELA Kadınlar Güçbirliği Proje Yürütücüsü Daşer: Kadın hakları ve kadına şiddetin önlenmesi için yeni çıkan kanundaki maddeler konusunda kadınları bilgilendirmeyi amaçlıyoruz (


RİZE (A.A) - Fındıklıda, ADI.RİZ.ELA Kadınlar Güçbirliği Projesinin eğitim toplantısı gerçekleştirildi.
     Merkezi Ankarada bulunan Kadın ve Gençlik Platformu Derneğince, AB Kadınların ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında hazırlanan, ADI.RİZ.ELA Kadınlar Güçbirliği Projesinin, Fındıklı Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen toplantısına, Kadın ve Gençlik Platformu Derneği üyesi ve proje yürütücüsü Azize Daşer, Kadın ve Gençlik Platformu Derneği Medya Sorumlusu Prof. Dr. Nevin Aktaş, Adıyaman Anadolu İş Kadınları Derneği Başkanı Fadime Kayakıran, Elazığ İş Kadınları Derneği Başkan Yardımcısı Gülay Küçük, Fındıklı Yardımseverler Derneği Başkanı Pervin Mahmutyazıcıoğlu ile davetliler katıldı.
     Daşer, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının, kadın hakları ve kadına şiddetin önlenmesi için yeni çıkan kanundaki maddeler konusunda kadınları bilgilendirmek olduğunu söyledi.
     Kadın ve Gençlik Platformu Derneği tarafından yapılan projenin ortakları arasında Adıyaman Anadolu İş Kadınları Derneği, Elazığ İş Kadınları Derneği ve Rize Fındıklı Yardımseverler Derneğinin yer aldığını ifade eden Daşer, şöyle devam etti:
     Projede, Kadın ve Gençlik Platformu Derneği olarak 97 bin 215 avro hibe aldık. Projenin amacı, az gelişmiş bölgelerde kadın ve kadın sivil toplum kuruluşlarının geliştirilmesi ve bilinçlendirilmesidir. Medeni kanunla ilgili ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesi için yeni çıkan kanundaki maddeler konusunda kadınları aydınlatmaya çalışıyoruz.
     Daşer, projenin uygulama aşamasında Adıyaman, Rize ve Elazığdaki kadın derneklerinin iletişim kurmalarının sağlandığını belirterek, şunları kaydetti:
     Yapılacak eğitim toplantıları ile her ilden 100 kadın olmak üzere toplam 300 kadına ulaşılacak ve bu çalışma ikinci kez tekrarlanarak, finalde 600 kadın eğitilmiş olacak. Eğitim toplantılarında her bir kadına broşürler, el ilanları gibi eğitim materyalleri dağıtıyoruz. Toplantıya katılan kadınlarımızdan kendilerine dağıtılan broşür ve el ilanlarını komşu, akran ve akrabalarına vermelerini, böylece 4 kadına daha bilgi aktarmasını istiyoruz. Böylece nihai faydalanıcıların sayısının 2 bin 400e çıkarılmasını planlıyoruz.
     Fındıklı Yardımseverler Derneği Başkanı Pervin Mahmutyazıcıoğlu ise dernek olarak, halka katkıda bulunabilmek için bur tür çalışmalara önem verdiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Sarıhan
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Fındıklıda eğitim toplantısı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER