Finikede tapu dağıtım töreni düzenlendi

Finikede tapu dağıtım töreni düzenlendi


ANTALYA (A.A) - Finikede tapu dağıtım töreni düzenlendi.
     Antalya Kadastro Müdürlüğünce Finike, Kumluca ve Demrede yürütülen parselizasyon yenileme çalışmalarının sona ermesinin ardından tapu dağıtım töreni düzenlendi.
     Finike Kadastro Biriminde düzenlenen törene Finike Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Tapu Kadastro Bölge Müdürü Mürsel Necmi Akkoca, İl Müdürü Recep Günaslan, Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, kurum amirleri, belde belediye başkanları ve muhtarlar katıldı.
     Tapu Kadastro Bölge Müdürü Mürsel Necmi Akkoca, törende yaptığı konuşmada, Antalyada çok önemli olan 2B çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, Teşkilatlarımızda kalite yönetim organizasyonu oluşturmak için yoğun çabalar var. 2014e kadar kalite yönetim sertifikası tüm birimlerimizde oluşturulacak. Kurumumuz, önümüzdeki dönemde tüm taşınmazların değerlerini belirleyeceği bir çalışma da yapacak. Yeni tapularını alacak olan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum dedi.
     İl Müdürü Recep Günaslan da, 20 köy ve mahallede 115 bin 428 dönüm arazide, sorun yaşanan 8 bin 147 parsel üzerinde bir yıldır çalışma yürütüldüğünü kaydederek, Daha önce kadastrosu yapılmış, ama kullanım imkanı olmayan parseller yenilenerek netleştirildi. Mahallinde yapılan çalışmalar dışında arşivlerde bulunan tüm kayıtlar bilgisayar ortamına aktarıldı. Vatandaşlarımızın ve kurumlarımızın bilgilere, belgelere daha kolay ulaşmaları mümkün olacak diye konuştu.
     Törende konuşmalarının ardından köy tüzel kişiliklerine ait tapular muhtarlara teslim edildi.
     (FS-HS)
<< Önceki Haber Finikede tapu dağıtım töreni düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER