Fırat Üniversitesinden Uzak Doğu atağı

Fırat Üniversitesinden Uzak Doğu atağı


ELAZIĞ (A.A) - Fırat Üniversitesi ile Tayland Prince of Songkla Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzaladı.
     Fırat Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Avrupanın çeşitli ülkelerindeki üniversiteler ile ikili protokoller imzalayan, Erasmus kapsamında Avrupaya öğrenci ve öğretim elemanı gönderen, Avrupanın farklı üniversitelerinden eğitim için gelen öğrenci ve öğretim elemanlarını kabul eden Fırat Üniversitesinin hedefini, Uzak Doğu olarak belirlediği belirtildi.
     Fırat Üniversitesinin geçen yıl Hongkok Üniversitesi ve Hongkok City Üniversitesi, bir ay önce de Pakistanın Lahor Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladığı anımsatılan açıklamada, son olarak da Prince of Songkla Üniversitesiyle işbirliği protokolü imzalandığı ifade edildi.
     Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, 22-26 Mayısta Taylandın Hat Yai ve Pattani şehirlerine giderek Taylandın en önemli üniversitelerinden birisi olan ve fakülte sayısı olarak Fırat Üniversitesi yakın benzerlik gösteren Prince of Songkla Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı. Yapılan görüşmeler sonucunda Prince of Songkla Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılında birkaç öğrenciyi 6 ay süreyle Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesine göndermeyi kabul ettiklerini bildirdi.
     Açıklamada, İlahiyat Fakültesini barındıran Taylandın Pattani şehrinin Malezya sınırında bulunduğu, nüfusunun yüzde 80inden fazlasını Müslümanların oluşturduğu belirtildi.
     (FNS-ÖND)
<< Önceki Haber Fırat Üniversitesinden Uzak Doğu atağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER