Fırat Üniversitesi öğrencilerinin başarısı

Fırat Üniversitesi öğrencilerinin başarısı -FÜ öğrencilerinin, Türkiye, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Litvanya ortaklığıyla düzenlenen ve birinci aşaması 2011de yapılan proje kapsamında 2 ayrı kategoride birinci oldukları bildirildi


ELAZIĞ (A.A) - Fırat Üniversitesi öğrencilerinin, Türkiye, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Litvanya ortaklığıyla düzenlenen ve birinci aşaması 2011de yapılan proje kapsamında 2 ayrı kategoride birinci oldukları bildirildi.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Polonya Bialystok Teknoloji Üniversitesinden (Polonya Bialystok University of Technology) Dr. Jerzy Kollataj Koordinatörlüğünde 2009 yılında Avrupa Komisyonuna sunulan Türkiye, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Litvanyadan öğrencileri tarafından hazırlanan Mühendislik Eğitimi İçin Disiplinler Arası ve Bütüncül Yaklaşım-Yerleşik Sistemlerin Tasarım ve Uygulamalarını İçeren Gelişmiş Öğrenme Teknolojileri Çalışması adlı projenin tamamlandığı belirtildi.
     Proje kapsamında 2 haftalık yoğun program kapsamında 4 ülkeden gelen üniversite öğrencilerinin 2 aşamalı çalışma gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
     WALT 2011 ve WALT 2012 adı ile iki aşamada gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Fırat Üniversitesi Elektrik-Elekronik Mühendisliğinden her aşama için 5 öğrenci Bialystok Teknoloji Üniversitesinde çalışmalarda bulundu. İkinci aşaması 1-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen program sonucunda Fırat Üniversitesi öğrencileri ortaklarıyla beraber birinciliğe layık görüldü.
     Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl de çalışmalarda yer alan öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.
     Bingöl, Öğrencilerin bu yılki posterleri Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerine bölüm ve fakültelerinin tanıtımında kullanılmak üzere verildi. Sonucun ülkemize, Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesine ve Elektrik-Elektronik Mühendisliğine hayırlı olmasını diliyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Fırat Üniversitesi öğrencilerinin başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER