Fırıncılara Ekmek Hijyen Eğitimi veriliyor

Fırıncılara Ekmek Hijyen Eğitimi veriliyor


VAN (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan protokol gereği Vanda fırıncılık sektöründe çalışanlara Ekmek Hijyen Eğitiminin verilmeye başlandı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Türk Gıda Kodeksi-Ekmek ve Ekmek Çeşit Tebliğinin 4 Ocak 2012 tarih ve 28163 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği, tebliğ kapsamında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile TOBB arasında 9 Temmuz 2012 tarihinde imzalanan protokol gereği ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan tüm personelin hijyen eğitimi almasına ilişkin zorunluluk getirildi.
     Vanda da düzenli periyotlar halinde 19 Eylül 2012 tarihinden itibaren fırınlarda çalışan personellere Ekmek Hijyen Eğitiminin verilmesine başlandı.
     Eğitim sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan çalışanlara Hijyen Eğitim Belgesinin de verilecek. Yeni tebliğe istinaden bu belgeye sahip olmayanlar ekmek üretimi satışı ve dağıtımında çalışamayacaklar.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Fırıncılara Ekmek Hijyen Eğitimi veriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER