Fırıncılara hijyen eğitimi verildi

Fırıncılara hijyen eğitimi verildi


AMASYA (A.A) - Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, unlu mamuller sektörüne hizmet veren kişilere hijyen eğitimi verildiği bildirildi.
     Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve Amasya Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği işbirliği ile Amasya Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği Toplantı Salonunda verilen eğitimden unlu mamul sektöründe çalışan toplam 110 kişinin yararlandığı belirtildi.
     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personellerinden gıda mühendisi Neslihan Sezgin Karali, ekmek çeşitlerinin ürün özellikleri, ambalajlanması ve etiketlenmesi ile ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerin üretim, depolama, dağıtım ve satış aşamaları konularında eğitim verdiklerini belirterek, Kursun ikinci bölümünde, sanitasyon, dezenfeksiyon, gıda hijyeni, personel hijyeni, bir gıda iş yerinin taşıması gerekli asgari teknik hijyenik koşullar ve unlu mamul sektöründe HACCP gereklilikleri konularını içeren eğitim verilmiştir dedi.
     Karali, eğitimin sonunda çoktan seçmeli bir sınav yapıldığını ve söz konusu protokol uyarınca yapılan sınavda 100 üzerinden 70 puan alan kursiyerlere Hijyen Eğitimi Belgesi verildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Fırıncılara hijyen eğitimi verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER