Fitchin Türkiyenin notunu artırması

Fitchin Türkiyenin notunu artırması -Denizli Ticaret Odası Başkanı Özer: Not artırımı, Türkiyenin ve milli şirketlerimizin uluslararası piyasalardaki itibarını artırmıştır


DENİZLİ (A.A) - Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitchin Türkiyenin notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltmesiyle ilgili, Not artırımı, Türkiyenin ve milli şirketlerimizin uluslararası piyasalardaki itibarını artırmıştır dedi.
     Özer, yaptığı yazılı açıklamada, not artırımıyla birlikte kurumsal yatırımcıların Türkiye sermaye piyasalarında yatırım yapmaya başlayacaklarını belirtti.
     Dışarıdan gelecek sermaye girişinin iyi yönetilmesi gerektiğinin altını çizen Özer, şunları kaydetti:
     Türk Lirası aşırı değer kazanırsa tekrar ithalatın artması, cari açık ve istihdam düşmesi kısır döngüsüne girilecektir. Türk Lirası aşırı değer kaybederse yabancı yatırımcılar yerli varlıkları ucuza kapatacaklardır. Bu konuda Merkez Bankasının sağduyusuna ve önceki başarılarına güveniyoruz.
     Bu kararın piyasalara istikrar, daha düşük faiz oranı, doğrudan yabancı sermaye yatırımları artışı sağlayacağını düşünüyorum. Düşük faizin, faiz dışı fazlayı artırarak mali disiplinimizi daha da pekiştirmesini bekliyorum. Not artırımı, Türkiyenin ve milli şirketlerimizin uluslararası piyasalardaki itibarını artırmıştır.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Fitchin Türkiyenin notunu artırması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER