Foçadaki askeri servis aracına saldırı

Foçadaki askeri servis aracına saldırı -Gözaltına alınan 3 kişiden 2si tutuklandı


İZMİR (A.A) - Foça ilçesinde askeri servis aracına yönelik saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişiden 2si tutuklandı.
     Foçadaki askeri servis aracına düzenlenen bombalı terör saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan A.Y. ile R.E, emniyetteki işlemlerinin ardından, terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla İzmir Adliyesine sevk edildi.
     Zanlılardan A.Y, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı, R.E. ise sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Aynı iddiayla Şanlıurfada gözaltına alınan K.Snin ise Şanlıurfada sevk edildiği mahkemece tutuklandığı öğrenildi.
     Şanlıurfanın Viranşehir ilçesindeki uygulama noktasında çıkan çatışmada yaralı yakalanan terörist Yunus Ç. (21) ile soruşturma kapsamında terör örgütüne yardım ve yataklık iddiasıyla gözaltına alınan 5 zanlıdan 4ü de daha önce sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı. Böylece olayla ilgili toplam tutuklu sayısı, 7ye ulaştı.
     Foçada teröristlerce 9 Ağustos perşembe günü bir askeri aracın geçişi sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırıda, 2 asker şehit olmuş, 12 kişi yaralanmıştı.
     Viranşehirde 2 Eylülde uygulama noktasında durdurulan araçta bulunan terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada, 1 terörist ölü, biri de yaralı ele geçirilmiş, 2 polis ve 1 uzman çavuş yaralanmıştı.
     Viranşehirde uygulama noktasına saldırıyı gerçekleştirenlerin, Foçada askeri servis aracına saldırı yapan teröristler olduğu belirlenmişti.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Foçadaki askeri servis aracına saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER