Fotoğraf sanatçısı Gençkurt anısına vefa sergisi

Fotoğraf sanatçısı Gençkurt anısına vefa sergisi -1998 yılında Adanada bir fotoğraf sergisi açılışına giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Çorumlu fotoğraf sanatçısı Derviş Gençkurtun anısına fotoğraf sergisi açıl


ÇORUM (A.A) - Çorumda, 1998 yılında Adanada düzenlenen bir fotoğraf sergisi açılışına giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Çorumlu fotoğraf sanatçısı Derviş Gençkurtun anısına fotoğraf sergisi açılacak.
     Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği (HGYD) ile Ankara Fotoğraf Sanatçılar Derneği (AFSAD) işbirliğinde organize edilen sergi, 1 Aralıkta Çorumda açılacak. Sergide, fotoğraf sanatçısı Derviş Gençkurtun fotoğraflarının yanı sıra AFSAD üyeleri tarafından Çorum ve ilçelerinde çekilen fotoğraflara da yer verilecek.
     HGYD Başkanı Tugay Afat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AFSAD üyesi olan Çorumlu fotoğraf sanatçısı Derviş Gençkurtun, 28 Kasım 1998 tarihinde arkadaşı Haluk Bülent Doğanın Buzların Dünyası-3 konulu fotoğraf sergisinin açılışına katılmak üzere Adanaya giderken Ankarada geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiğini hatırlattı.
     Gençkurt anısına bir vefa sergisi düzenlemek amacıyla çalışma başlattıklarını ifade eden Afat, AFSAD ile ortaklaşa gerçekleştirecekleri sergide, Derviş Gençkurta ait fotoğrafların yanı sıra AFSAD üyelerince Çorum, İskilip, Osmancık ve Kargı ilçelerinde çekilen fotoğrafların yer alacağını dile getirdi.
     Vefa sergisinin 1 Aralık tarihinde Devlet Tiyatro Salonu fuayesinde açılacağını ve sergiye Derviş Gençkurtun oğlunun da katılacağını belirten Afat, Fotoğraf aşığı olan Derviş Gençkurtun kendisiyle özdeşleşmiş fotoğraf makinesiyle çektiği fotoğraflardan oluşacak sergimizle, zamansız kaybettiğimiz arkadaşımızı gönlümüzde yaşatacağız. 100e yakın fotoğrafın yer alacağı sergimizi bir vefa olarak görüyoruz diye konuştu.
     AFSAD bünyesinde kurulan Belgesel Fotoğraf Atölyesi kurucusu Doğanay Sevindik de, çalışmalar kapsamında Çorum, Osmancık, İskilip ve Kargı ilçelerinde çekimler yaptıklarını ifade ederek, fotoğrafların, Derviş Gençkurt anısına düzenlenecek sergide Kaybolan Meslekler - Son Ustalar konu başlığıyla sergileneceğini kaydetti.
     Sergi için heyecanlı olduklarını ifade eden Sevindik, Arkadaşımız Derviş Gençkurtun anısını yaşatacağımız için farklı bir duygu içerisindeyiz. Dervişin arkadaşları ve fotoğrafa gönül verenler olarak 1 Aralıkta çok güzel bir tablo oluşturmak istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Fotoğraf sanatçısı Gençkurt anısına vefa sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER