FÜ Kesikköprü yerleşkesinde temel atma töreni

FÜ Kesikköprü yerleşkesinde temel atma töreni -Yeni oluşturulan yerleşkenin ilk akademik birimi olacak olan İletişim Fakültesi binasının temeli törenle atıldı


ELAZIĞ (A.A) - Fırat Üniversitesine (FÜ) ait Kesikköprü bölgesinde oluşturulan yeni yerleşkenin ilk akademik birimi olacak olan İletişim Fakültesi binasının temeli törenle atıldı.
     FÜ Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, üniversitenin şehrin içerisinde mühendislik ve rektörlük yerleşkeleri olduğunu anımsattı.
     Belirttiği yerleşkelerin arka kısımlarının ağaçlandırma sahası ilan edilmesi üzerine hem şehrin içerisinden çıkmak için hem de yetişecek ağaçlara yardımcı olmak için kendilerine uzun zaman önce hazine tarafından devredilen Kesikköprü yerleşkesini değerlendirmeye aldıklarını aktaran Bingöl, şunları kaydetti:
     Üniversitemize devredilen bu Kesikköprü yerleşkesinden 3 bin 500 dönümü eğitim, öğretim, araştırma, laboratuvar ve diğer binalar için ayırdık. 2010 yılının sonunda, merkezi araştırma laboratuvarının temeli atıldı ve hepimiz görüyoruz belli bir yere geldi binamız. Bugün ise iletişim fakültesinin 5 bloktan oluşacak olan yerin temelini atacağız. İnşallah 2014 yılının sonunda tamamlandığı zaman 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının bahar döneminde ümit ediyorum ki burada derslere başlanacak.
     Konuşmaların ardından Elazığ Valisi Muammer Erol, Rektör Bingöl ile öteki ilgililer tarafından butona basılarak fakültenin temeli atıldı.
     Kesikköprü yerleşkesinde temeli atılan ve 5 bloktan oluşan fakülte binası, 13 bin 570 metre kare kullanım alanına sahip. Binada öğretim üyeleri ve öğretim elemanları odaları, derslikler, sergi salonları, stüdyolar, atölyeler ve sosyal tesisleri yer alacak.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber FÜ Kesikköprü yerleşkesinde temel atma töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER