Futbol

Futbol -Spor Toto 2. Lig takımlarından İskenderun Demirçeliksporun tüm futbolcuları ve teknik heyeti Futbol-Sene üye oldu -Futbol-Sen Başkanı Zafer: İlerleyen günlerde TFF yetkilileri başta olmak üzere Fenerbahçe, Galatas


HATAY (A.A) - Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından İskenderun Demirçeliksporun tüm futbolcuları ve teknik heyeti, kulüp binasında düzenlenen törenle, ekim ayında kurulan Futbol Çalışanları Sendikasına (Futbol-Sen) üye oldu.
     Futbol-Sen Başkanı Rahim Zafer, törende yaptığı konuşmada, teknik direktör ve futbolcuların sıkıntılarının giderek arttığını belirterek, özellikle alt liglerde bu sıkıntıların daha da fazla olduğunu söyledi.
     Kendilerine çok sayıda şikayet geldiğini anlatan Zafer, Dünyanın hiçbir yerinde yaş sınırından dolayı futbolcunun oynama hakkı elinden alınmazken bu sadece Türkiyede var. Sorunlara çare olabilmek amacıyla Futbol-Seni kurduk. Sadece alt liglerde değil üst liglerde de ilerleyen günlerde üye olacak teknik adam ve futbolcular var dedi.
     Zafer, sendikal çalışmaları artırarak sürdüreceklerini belirterek, şöyle konuştu:
     İlerleyen günlerde TTF yetkilileri başta olmak üzere Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile görüşmelerimiz olacak. Ayrıca, futbolun ana öznesi olan futbol çalışanlarının oynanan oyundan elde edilen naklen yayın, sponsor gibi gelirlerden hak ettikleri oranda pay almasını sağlamak istiyoruz.
     İskenderun Demirçelikspor Teknik Direktörü Haluk Bulgurlu ise Futbol-Sene takım halinde üye olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Zaten biz bir sendikanın takımıyız. Başkanımız Cengiz Gül, emeğin değerini en iyi bilen insanların başında geliyor. O da bu işe destek verdi. Tüm teknik heyet ve futbolcularımız şimdi daha güçlü olacak. Üyeliğin haklarımız noktasında bize büyük yarar getireceğine inanıyoruz dedi.
     Takım kaptanı Salih Kardeşgiden ise yaş sınırı ve askerliğin kendileri için büyük sıkıntı yarattığını belirterek, sendikaya üye olmaları sayesinde haklarının daha net korunabileceğini söyledi.
     Törende İskenderun Demirçelikspor Kulüp Başkanı Cengiz Gül de hazır bulundu.
    
     Muhabir: Ömer Soylu / Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER