Futbol: PTT 1. Lig

Futbol: PTT 1. Lig -CHP Adana Milletvekili Demirçalı, Samsunsporun seyircisiz oynama cezasının kaldırılması nedeniyle açıklama yaptı


ADANA (A.A) - CHP Adana Milletvekili Demirçalı, PTT 1. Ligde mücadele eten Samsunsporun, Adanaspor ile yapacağı maçta seyircisiz oynama cezasının kaldırılması nedeniyle açıklama yaptı.
     Demirçalı, yazılı açıklamasında, Samsunspor-Adanaspor karşılaşmasının seyircisiz oynanması cezasının kaldırılması kararının, statlarda olayların çıkmasına davetiye çıkarabileceğini öne sürdü.
     Türkiye Futbol Federasyonunun taraflı kararlar aldığını iddia eden Demirçalı, şunları kaydetti:
     UEFA, seyircisiz oynanan bir maçta taraftarın dışardan yaptığı bir hareketi bile cezasız bırakmıyor. TFFnin kararları ise ortada. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıça Adana Demirsporun seyircisiz maç oynanması kararının neden kaldırılmadığını sorduğumda, Federasyonların kararları özerk demişti. Samsunspor-Torku Konyaspor maçında seyircinin sahaya inmesine 1 maç seyircisiz oynanma cezası verildi. Samsunsporun itirazını TFF Tahkim Kurulu kaldırdı ve 70 bin lira para cezasına çevirdi. Bu kararın siyasi olduğu ve baskı altında alındığı ortada. Tahkim Kurulunun oy çokluğu ile aldığı kararlar, bundan sonraki maçlara da emsal oluşturacaktır.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Ali Güreli

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER