Futbol: Spor Toto Süper Lig

Futbol: Spor Toto Süper Lig -Gaziantepspor Teknik Direktörü Uygun: -"Türkiyede maalesef altyapı sistemi yok. Bu yüzden futbolcu olmak çok zor"


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Türkiyede futbolun altyapı sisteminin olmadığını savundu.
     Zirve Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Uygun ile futbolcular Cenk Tosun ile Bekir Ozan Has, üniversitede düzenlenen söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.
     Uygun, her teknik direktörün kendisine has bir tarzı olduğunu belirterek, "Ben gördüğüm her hocanın iyi yanını kendime aldım. Bunun sonucunda benim de kendime has bir tarzım var. Ben her oyuncuya ayrı ayrı en uygun ortamı hazırlarım. Bu uygun ortamlar bize başarıyı getirdi" ifadesini kullandı.
     Öğrencilerden gelen soru üzerine, Türkiyede spordaki altyapıyı da değerlendiren Uygun, şunları kaydetti:
     "Türkiyede maalesef altyapı sistemi yok. Bu yüzden futbolcu olmak çok zor. Cenk Tosunun genç yaşta bu kadar iyi olmasının sebebi Almanyada çok iyi bir altyapı sisteminden gelmesidir."
     Uygun, altyapıya ve tesisleşmeye önem verildiği takdirde Türk futbolunun daha iyi yerlere geleceğine inandığını kaydetti.
     Türkiyede sporculara hizmet edecek tam donanımlı sporcu sağlığı merkezlerine ihtiyaç olduğunu belirten Cenk Tosun ise sporcunun geleceğinin güvence alınması için zorunlu sağlık ve emeklilik sigortalarının önemine değindi.
     Uygun ve beraberindeki futbolcular, söyleşinin ardından Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısayı da makamında ziyaret etti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Futbol: Spor Toto Süper Lig Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER