Futbol: UEFA 19 Yaş Altı Avrupa

Futbol: UEFA 19 Yaş Altı Avrupa Kadınlar Şampiyonası -19 Yaş Altı Kadın Milli Takım Teknik Direktörü Erdem: -Turnuvada hiç bir takımından çekinmiyoruz. Turnuvanın sürpriz takımı olacağız


ANTALYA (A.A) - 19 Yaş Altı Kadın Milli Takım Teknik Direktörü Taygun Erdem, Turnuvada hiç bir takımından çekinmiyoruz. Turnuvanın sürpriz takımı olacağız dedi.
     Türkiyenin tarihinde ilk kez düzenleyeceği UEFA 19 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonasında mücadele edecek 19 Yaş Altı Kadın Milli Takımı, Antalyanın Kundu bölgesindeki Topkapı Otelinde hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik Direktör Taygun Erdem gözetiminde çalışan milli takım oyuncuları, günde tek idman yapıyor.
     Taygun Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvanın hazırlıklarına 2011 yılı Aralık ayından itibaren başladıklarını söyledi.
     İyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Erdem, Rusya ve Macaristan ile hazırlık maçları oynadıklarını, bu maçlardan da galip ayrıldıklarını kaydetti.
     Avrupanın en iyi 7 takımının şampiyona için Antalyaya geldiğini dile getiren Erdem, Şampiyonaya katılan takımların kadın futbol geçmişleri 60 yıl öncesine dayanıyor. Bizde ise bu yapılanma 1993 yılında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapıldı. Son 3-4 yıldır kadın futbolunda büyük oranda gelişim sağlandı. Mevcut oyuncu havuzumuzdaki 150 sporcudan milli takım düzeyinde 4 takım oluşturuyoruz. (A) Kadın, 19, 17 ve 15 Yaş Altı Milli Takımlarımız bulunuyor dedi.
     Federasyon, teknik ekip ve oyuncular olarak şampiyona öncesi kenetlendiklerini anlatan Erdem, takımdaki herkesin elinden geleni yapacağına inandığını ifade etti.
     Oyuncularının çok heyecanlı olduklarını, ilk defa bir final yaşayacaklarını vurgulayan Erdem, şunları söyledi:
     Ancak turnuvada hiç bir takımından çekinmiyoruz. Turnuvanın sürpriz takımı olacağız. Gruptaki açılış maçında Portekiz ile karşılaşacağız. Bu maç çok önemli ve kazanmak istiyoruz. Grupta yer alan Romanyayı ise daha önce yenmeyi başardık, yine yenecek güçteyiz. Rakiplerimizin maçlarını izledik, onları iyi analiz ettik. Hazırlık maçlarında yaklaşık 25 gol attık, kalemizde ise 10 gol gördük. Bu da ofansif bir takım olduğumuzun bir kanıtı. Oyuncularımın kendilerine güvenleri tam. Yarı final oynamak en büyük hedefimiz.
     Diğer grupta yer alan İngilterenin kadın futbolunda söz sahibi olduğunu, İsveçin Almanyayı yenerek turnuvaya geldiğine dikkati çeken Erdem, Almanyanın tarihine bakıldığında her yaş grubunda final oynadığını, geçen yıl Avrupa şampiyonu olan bir takım olduğunu anımsattı.
     Sporseverleri tribünlere davet eden Erdem, turnuvada en iyi dereceyi elde edebilmek için mücadele edeceklerini söyledi.
    
     -Milli takım oyuncuları-
    
     Milli takım kaptanı Didem Karagenç de takım olarak turnuvaya çok iyi hazırlandıklarını, 8 günlük bir kamp sürecini geride bıraktıklarını kaydetti.
     Milli takımın turnuvada başarılı olacağına inandığını vurgulayan Didem, Hedefimiz şampiyonada birinci olmak. Bu hedefe ulaşmak için takım halinde elimizden geleni yapacağız diye konuştu.
     Milli takımın hücum oyuncusu Sevgi Çınar ise takımın turnuvaya çok iyi motive olduğunu, takım ruhunun oluştuğunu ifade ederek, Avrupa Şampiyonasında birinci olacaklarına inandıklarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ / Okan Özer
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Futbol: UEFA 19 Yaş Altı Avrupa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER