GAİF 2012 İnsan Kaynakları ve İstihdam

GAİF 2012 İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarına doğru -İŞKURa kayıtlı yaklaşık 42 bin kişi, SMSle fuara çağrıldı


GAZİANTEP (A.A) - İŞKURa kayıtlı yaklaşık 42 bin kişi SMSle Gaziantepte bu yıl ilk kez 7-9 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan GAİF 2012 İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarına davet edildi.
     İŞKUR İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, iş arayanlar için büyük fırsat olacağı belirtilen GAİF Fuarına işsizlerin daha çok katılımını sağlamak amacıyla kuruma kayıtlı 42 bine yakın iş arayan fuara davet edildi.
     Hazırlıkları devam eden fuarda Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, kadın istihdamına yönelik konferansın moderatörlüğünü yapacak.
     İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin, 7 Aralık Cuma günü Şehitkamil Kültür Merkezinde açılışı yapılacak olan fuara katılacak olan 50 firmanın insan kaynakları yöneticileriyle toplantı yaptı. Ekin katılımcılara, GAİF 2012 Fuarında yapılacak çalışmalar ve iş arayanların firmalarla nasıl görüşeceğine yönelik bilgi aktardı. Fuara katılacak firmalarla görüş alış verişinde bulunan Ekin, şunları kaydetti:
     Bu fuarda iş arayanlara rehberlik yapacağız, istihdamın teşviki konusunda firmaların bilgilendirilmesini sağlayacağız. Kurum olarak 42 bine yakın kayıtlı iş arayan vatandaşların cep telefonuna SMS atarak katılımı arttırmak için fuara çağırdık. Çünkü bu fuar onlar için çok önemli. Ayrıca fuarda SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu talebimizi geri çevirmedi, kadın istihdamına yönelik konferansta hem hayat hikayesini anlatacak hem de bu konferansın moderatörlüğünü yapacak.
     Ekin, 3 Aralık Engelliler Gününü de kutlayarak firma yöneticilerine Gaziantepte bu yıl işe yerleştirilen engelli sayısının 2 bin 457 olduğunu açıkladı. Özel sektörde çalışması gereken engelli sayısının 2 bin 718 olması gerektiğini aktaran Ekin, Gaziantepte engelli istihdamında firmalarda yüzde 90,39 doluluk oranına ulaşıldığını bildirdi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GAİF 2012 İnsan Kaynakları ve İstihdam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER