Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Öztürkten örnek

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Öztürkten örnek davranış -Adnan Öztürk, 2012 Londra Engelli Olimpiyatlarında Türkiyeyi temsil eden mayın mağduru Diyarbakırlı engelli sporcu Mehmet Nesim Önere sahip çıktı -Öneri sağlık kontro


DİYARBAKIR (A.A) - Özgür Ayaydın-Aziz Aslan- Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, 2012 Londra Engelli Olimpiyatlarında (Paralimpik) Türkiyeyi temsil eden mayın mağduru Diyarbakırlı sporcu Mehmet Nesim Önere sahip çıktı.
     Başkan Yardımcısı Öztürk, bir tanıdığı aracılığıyla, 8 yıl önce hayvan otlatırken yerde bulup, kurcaladığı mayınının patlaması sonucu bir gözünü ve bir kolunun tamamen, diğer gözündeki görme yetisini de büyük oranda yitirerek B3 (az gören) derecesinde görme ve bedensel engelli Mehmet Nesim Önere ulaştı. Öneri, antrenörü Muhyettin Gökçe ile İstanbula davet ederek tanışan Öztürk, özel bir hastanede sağlık kontrolünden geçirdi. Kontrolde Önerin bir gözünün görme yetisini tamamen kaybettiğini, diğer gözünün de kör olma ihtimalinin ortaya çıkması üzerine, Önerin kör olma ihtimali bulunan gözüne lazer müdahalesiyle tedavisi sağlandı. Ardından kaybettiği kolunun yerine protez kol takılması için de çalışma başlatıldı.
    
     -Taraftarı olduğum kulüp adına koşacağım
    
     Öner AA muhabirine, bir süre önce Öztürkün daveti üzerine İstanbula gittiğini ve orada sağlık kontrolünden geçtiğini belirterek, orada yapılan operasyon sayesinde kör olmaktan kurtulduğunu söyledi.
     Yoksul olduğu için İstanbuldaki hastanelere tedavi için gidemediğini vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:
     İstanbuldaki hastanede lazer yöntemiyle ameliyat oldum. Bu müdahale olmasaydı gözümü kaybedebilirdim. Ayrıca bana protez kol yapacaklarını söyledi. Galatasaray Kulübünün daha önce taraftarıydım ama bundan sonra sporcusu olacağım. Adnan Bey bana bundan sonra Galatasaray Kulübü adına koşacağımı söyledi. Artık taraftarı olduğum kulüp adına koşacağım. İnşallah Galatasaray adına koşarken daha iyi dereceler yapacağım ve olimpiyatlarda sıkıntı olmadan dereceye gireceğim. 15 gün sonra protez kol ölçümü için yeniden İstanbula gideceğim. Adnan Öztürke çok teşekkür ederim. Ayrıca bana arkadaş gibi davrandı ve çok içtenlikle yaklaştı. Biz de onu çok sevdik. Ona çok teşekkür ediyorum.
    
     -Protez kol 50 bin lira
    
     Antrenör Muhyettin Gökçe de Öztürkün İstanbulda kendileriyle çok yakından ilgilendiğini belirterek, sağlık kontrolü sırasında bile hastanede kendilerine eşlik ettiğini söyledi.
     Öztürkün yakın ilgisi ve mütevaziliği karşısında çok duygulandığını vurgulayan Öztürk, Diyarbakırda 2 yıldır müsabakalara hazırlanıyoruz. Hiç kimse bize destek vermiyordu. Adnan Bey ile tanıştığımızda olay çok farklılaştı. Bu sayede Nesimin adeta dünyaya yeniden gelişine şahit oldum. Çok mutlu oldu. Protez kol için yeniden İstanbula gideceğiz. Protezin maliyeti tahminimizce 50 bin liranın üzerindedir. Galatasaray camiası ve Adnan Öztürke çok teşekkür ediyorum. Nesimi Galatasaray Kulübüne aldılar.
    
     -Avrupa 3ncüsü olmuştu
    
     Mehmet Nesim Öner, yaklaşık 4 ay önce Hollandanın Stadskanaal kentinde düzenlenen Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Avrupa Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonasındaki 800 metre koşu yarışında Avrupa üçüncüsü olmuş ve bronz madalya kazanmıştı.
    
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Öztürkten örnek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER