Galibiyet için 17 hafta beklediler

Galibiyet için 17 hafta beklediler -Türkiye Basketbol İkinci Ligi ekiplerinden İzmir Büyükşehir Belediyespor, bu sezon ilk galibiyetini 17. haftada Fibrobeton İstanbulspor karşısında aldı -İzmir Büyükşehir Belediyespor Antrenörü Ağme:


İZMİR (A.A) - Türkiye Basketbol İkinci Liginde İzmirde konuk ettiği Fibrobeton İstanbulsporu 73-71 mağlup eden İzmir Büyükşehir Belediyespor, bu sezon 17. maçında ilk galibiyetine ulaştı.
     Ligde ilk 16 haftada galip gelemeyen İzmir temsilcisi, dün Celal Atik Spor Salonunda karşılaştığı İstanbul temsilcisi karşısında maça kötü başlamasına ve bir ara 20 sayı (13-33) geri düşmesine rağmen son periyottaki etkili oyunuyla rakibini 73-71 yenmeyi başardı.
     Bu galibiyetle ilk devrenin son maçında ilk galibiyetine ulaşan İzmir Büyükşehir Belediyespor, ilk yarıyı 1 galibiyet ve 16 mağlubiyetle son sırada tamamladı. İzmir temsilcisi ikinci yarının ilk maçında 26 Ocak Cumartesi günü Pi Kolejini konuk edecek.
     İzmir Büyükşehir Belediyesi Antrenörü Mustafa Ağme, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün konuk ettikleri düşme hattındaki rakiplerinden Fibrobeton İstanbulspor maçına kazanma düşüncesiyle çıktıklarını ancak maçın başında geriye düştüklerini söyledi.
     Buna rağmen maç sonunda kazanan taraf olmayı başardıklarını dile getiren Ağme, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Dünkü maçı kazanamasaydık ligde kalma adına en ufak bir umudumuz kalmazdı. Oyuncularımız üst üste aldığımız 16 mağlubiyetin ardından kazanmak için fazla efor sarf etti. Karşılaşmada şans da bizden yanaydı. İlk yarının bitiminde Buğranın orta alandan attığı şut basket oldu. Zor oldu ama kazandık. İlk devrede planlarımızın altında bir performans gösterdik. İlk yarıyı 4-5 galibiyetle bitirebilirdik.
     Ağme, ligde değişen yabancı statüsünün ardından lige gelen yabacıların çok kaliteli isimler olduğunu, Türk oyuncuların da bu ligde ayakta kalması için çok çalışmaları gerektiğini söyledi.
     Aldıkları 16 mağlubiyetle iyi bir tecrübe edindiklerini ifade eden Ağme, Kadromuz genç isimlerde kurulu. Bunlardan bir kaçı ilk defa lig tecrübesi yaşadı. İkinci devrenin bizim için daha farklı olacağını düşünüyorum. Basketbol umutsuz da oynanmaz. Biz de ikinci yarı daha fazla galibiyet almaya çalışacağız dedi.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Galibiyet için 17 hafta beklediler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER