GAMEK kapsamındaEtkili Aile İçi İletişim konferansı

GAMEK kapsamındaEtkili Aile İçi İletişim konferansı düzenledi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) kapsamında Etkili Aile İçi İletişim konferansı düzenlendi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, uzman psikolog Beyza Akınal konferanstaki konuşmasında, sorunların çözümü noktasında, kişinin ilk önce kendini değiştirmeye karar vermesi gerektiğini belirtti.
     Aile nöronları, çocuk eğitimi ve etkili iletişim konularına da değinen Akınal, şunları kaydetti:
     Erkek ve bayanların nörolojik olarak, beyin yapılarının farklı olması aile içi iletişimi doğrudan etkiliyor. Kişilerin farklı yapılarından kaynaklanan durumlarından dolayı eşler, güzel iletişim için birbirlerinin sevgi dillerini kullanmak durumundadır. Eşlerin, birbirlerinin davranışlarını, kişiliklerini ve dillerini öğrenmeleri, etkili bir aile iletişimi için çok önemlidir.
     Akınal, kişinin hayatındaki sorumlulukları yorulmadan yapabilmesi için rol değişimlerinin olması gerektiğini, bir kadının anne, eş, evlat, öğretmen, doktor gibi çok fazla rolü olabileceğini belirtti.
     Rolleri karıştığında bireylerin stres oranlarında artış görülebileceğine işaret eden Akınal, şöyle devam etti:
     Çocuk yetiştirilmesinde dikkat edilmesi gereken en önemli faktör çocuğun ruh halini anlayabilmektir. Çocukların davranışında ruh dünyasında dile getirmedikleri çok şey vardır, bunları gözlemleyerek ve etkili bir iletişimle anlamak çocuğun gelişimini doğrudan etkilemektedir. Eğer ruh halini anlamazsanız çocuğun karşısında bağıran ve çaresiz bir anne, karşınızda ise ağlayan, inatlaşan ve bağıran bir çocuk bulursunuz.
     Akınal, konferansın sonunda katılımcılara, evde eşlerine ve çocuklarına uygulayabilecekleri psikolojik terapi teknikleri gösterdi.
     Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muhtar Akyol da iletişimin aile içerisinde yaşayan kişilere ait sosyal yapının temelini oluşturduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GAMEK kapsamındaEtkili Aile İçi İletişim konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER