GASKİnin kayıp kaçakla mücadelesi sürüyor

GASKİnin kayıp kaçakla mücadelesi sürüyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (GASKİ), su kayıp ve kaçak önleme çalışmalarını sürdürüyor.
     GASKİ Genel Müdürü Fahrettin Uslusoy, yaptığı açıklamada, yapılan çalışmalarla ön gerilmeli betonarme borulardan oluşan mevcut ana isale hatlarında ekonomik ve fiziksel ömrünü tamamlayan bölümlerin yenilendiğini bildirdi.
     Özellikle su tüketiminin yoğun olduğu dönemlerde meydana gelen arızaların önüne geçmek için ilk kademesini 2010 yılında yaptıkları Hacıbaba Arıtma Tesisi ile Gazikent Mahallesi arasının değişimini tamamladıklarını belirten Uslusoy, bu sayede şehrin doğu bölgesini besleyen kısımlarda arıza sorunlarıyla karşılaşılmadığını dile getirdi.
     Uslusoy, Uzun yıllardan beri kente içme suyu ulaştıran bu hatlarda meydana gelen hasarlar, hatların yenilenmesini kaçınılmaz hale getirmiştir. 2012 yılını kapsayan kayıp ve kaçakların önlenmesine yönelik çalışmamıza Zübeyde Hanım Bulvarı üzerinde devam ediyoruz. Eskiyen alt yapı sistemleri nedeniyle toprağa karışıp giden her damla, ülkemizin ve insanlığın geleceğinin yok olması demektir. Geleceğe yatırım yaptığımız içme suyu boru değişim çalışmaları dolayısıyla bu güzergah üzerinde zorunlu su kesintisi yapmamız hasıl oldu. Vatandaşlarımızdan daha önceki çalışmalarda gösterdikleri anlayışı bu çalışmamızda da göstermelerini bekliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
<< Önceki Haber GASKİnin kayıp kaçakla mücadelesi sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER