GASKİ Müdürü Fahreddin Uslusoy:

GASKİ Müdürü Fahreddin Uslusoy: -Aşırı yağışlarda dünyanın her yerinde olumsuzluklar yaşanabiliyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri Genel (GASKİ) Müdürü Fahreddin Uslusoy, aşırı yağışlarda dünyanın her yerinde olumsuzluklar yaşanabileceğini bildirdi.
     Uslusoy, yaptığı yazılı açıklamada, kısa sürede olağanüstü ve hızlı yağmur yağışlarında, Türkiyenin her bölgesinde olduğu gibi Gaziantepte de istenmeyen durumlar meydana geldiğini belirtti.
     GASKİ olarak standardın dışına çıkmadan alt yapı ölçülerinde yağmur suyu şebekesini tamamlamayı hedeflediklerini vurgulayan Uslusoy, Ancak olağanüstü bir hadise meydana geldiği zaman, buna en gelişmiş kentler bile bir şey yapamıyor. Meteorolojiden aldığımız hava tahmin şartlarına göre ekiplerimiz kentin içinde sürekli nöbet halinde oluyor. Fakat aşırı yağışlarda dünyanın her yerinde olumsuzluklar yaşanabiliyor ifadelerini kullandı.
     Kent içinde ve kavşaklarda vatandaşları rahatsız etmeden çalıştıklarını aktaran Uslusoy, şunları kaydetti:
     Her çalışmamız toprağın altında yapılıyor. Yol ve kavşakları bozmadan çalışma yapmamız imkansız neredeyse imkansız. Zaten böyle bir teknoloji de yok. Ancak, vatandaşlarımızı rahatsız etmeden çalışmaya gayret gösteriyoruz. Ara sokak ve kenar semtlerde, nüfusun yoğunluğu ile trafik yoğunluğunun birleşmesiyle çalışmalar sekteye uğradı. Ancak kentin ana caddelerinde yağmur ve içme suyu şebekelerini büyük oranla tamamladık.
    
     -Yağmur suyu şebekesi için 15 bin lira bütçe ayırdık
    
     Uslusoy, şiddetli yağışlardan meydana gelen su taşkınların en önemli nedenlerinin, logar tıkanmaları ve kent içinde temizliğe dikkat edilmemesi olduğunu belirtti.
     Büyük şehir ve ilçe belediyelerinin 2013te cadde ve yollarda asfaltlama yapacağından GASKİ olarak bu yıl içerisinde alt yapı çalışmalarını bitirmeyi hedeflediklerini ifade eden Uslusoy, açıklamasını şöyle tamamladı:
     Gelecek yıl sadece yağmur suyu şebekesi çalışması yapacağız. Geçen yıl, Karataş bölgesinde sadece yağmur suyu şebekesi için 15 bin TLlik yatırım yaptık. 2013de de yağmur suyu şebekesi için 15 bin TL bütçe ayırdık.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GASKİ Müdürü Fahreddin Uslusoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER