GAÜNde Cumhuriyet Şöleni

GAÜNde Cumhuriyet Şöleni


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN), Cumhuriyet Şöleni düzenlendi.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü kapsamında üniversiteye bağlı öğrenci toplulukları tarafından gerçekleştirilen şölen, GAÜN Kapalı Spor Salonunda yapıldı.
     GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, şölendeki konuşmasında, Türk milletinin 1. Dünya Savaşından çıkmış, yorgun bir millet onuruyla savaşmasına rağmen yenik kabul edildiğini ifade etti.
     Cumhuriyetin kabul edilişi esnasında gelişen olaylar hakkında bilgi veren Gür, Her ne yapıldıysa bu millet tarih sahnesinden silinemedi. Kendi onuruyla, kendi bildikleriyle inancıyla ve azmiyle tarih sahnesinden silinemeyeceğini ve geleceğin her zaman parlayan bir milleti olacağını ispatladı ifadelerini kullandı.
     89 yıl içerisinde Türk milletinin ciddi gelişmeler kaydettiğini belirten Gür, Türkiyenin gerek bölgede gerekse dünyada sözü dinlenen bir konumda bulunduğunu vurguladı.
     Açılış konuşmalarının ardında Gaziantep ve Trabzon yöresine ait halk oyunları ile Doğa ve Macera Sporları Topluluğu iniş gösterisi gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber GAÜNde Cumhuriyet Şöleni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER