GAÜNde mezuniyet coşkusu

GAÜNde mezuniyet coşkusu -Tıp Fakültesi öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesinde mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi.
     GAÜN Amfi Tiyatroda düzenlenen törene, GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr Mehmet Koruk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, öğrenciler ve veliler katıldı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program GAÜN Tıp Fakültesi Hekimlik Andının okunmasıyla devam etti.
     Daha sonra Dereceye giren öğrencilere ödül ve diplomaları verildi.
     Prof. Dr. Koruk, törendeki konuşmasında, üniversitelerin misyonları arasında, bilginin üretildiği ve bu bilgileri toplumun ihtiyaç duyduğu alanlarda kullanacak donanımlı insanların yetiştirilmesinin önemli bir yer tuttuğunu belirtti.
     Aklın ve etiğin kurumsallaştığı bir üniversite anlayışını inşa etmeye çalıştıklarını ifade eden Koruk, şöyle konuştu:
     Yaşadığı toplumdan kopuk, toplumla arasına duvarlar örmüş ve aristokrat-aydınlardan oluşmuş bir üniversite yıkarak, aydın halk bütünleşmesini sağlamış mektepten memlekete düsturuyla hareket eden bir anlayışı üniversitemizde hakim kılmaya çalıştık. Tıp Fakültemizde önemli müfredat değişiklikleri yapılmış, öğretim üyesi eksiğimiz önemli ölçüde giderilmiş ve özellikle altyapı projeleri hızla tamamlanmaya çalışılmıştır. Ayrıca eğitimimiz içerisinde öğrencilerimizin pasif, edilgen bir rolden aktif rol aldıkları bir değişimi gerçekleştirmeye çalıştık. Bu şekilde mezunlarımızın üst düzey bilgi ve beceriye sahip hekimler olarak yetişmesi hedeflenmiştir.
     Konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler diplomalarını aldı. Tören, GAÜN Çobanevi Sosyal Tesisinde düzenlenen kokteylle sona erdi.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GAÜNde mezuniyet coşkusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER