GAÜNde seminer

GAÜNde seminer


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) Ankara OSTİM Organize Sanayi Bölgesinde Yürütülen Kümelenme Çalışmalarından Örnekler konulu seminer düzenlendi.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, TARGET Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından düzenlenen ve Çankaya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Benhür Satırın konuşmacı olarak katıldığı seminer, Endüstri Mühendisliği Bölümü Salonunda gerçekleştirildi.
     Seminere, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli ile kümelenme çalışmalarına ilgi duyan öğretim elemanları ve sanayiciler katıldı.
     Yrd. Doç. Dr. Benhür Satır konuşmasında, Çankaya Üniversitesinin de içerisinde yer aldığı kümelenme çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Satır, GAÜN ile bu konuda işbirliği yapılabileceğni bildirdi. Artık yeni akım mühendisliğin uygulama odaklı olduğunu dile getiren Satır, Gaziantep Üniversitesi tarafından uygulanmaya başlayan İntörn Mühendislik projesinin önemli bir proje olduğunu ve diğer üniversiteler için de örnek teşkil edeceğini kaydetti.
     Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli de şunları kaydetti:
     Rekabet gücünü artırmak için işbirliği yapmak çok mühim. Rekabetin itici gücü olarak tarif edilen kümelenme, işbirliği yapmanın en güzel yollarından biri. Kurumsallaşarak, işbirliği yaparak ve Ar-Ge yaparak KOBİler de büyüyebilir, gelişebilir. Artık günümüzde rakiplerle hem işbirliği hem de rekabet yapmak gerekiyor. Üniversitelerin sanayi ile işbirliği tecrübelerini birbirlerine aktarması oldukça önemli.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER