Gazete Bayii Büfeciler Odası Başkanı Dereden

Gazete Bayii Büfeciler Odası Başkanı Dereden esnafa hijyen uyarısı


ANTALYA (A.A) - Antalya Gazete Bayii Büfeciler Odası Başkanı Adlıhan Dere, ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerin satış aşamalarının taşıması gereken kurallarını sıralayarak esnafın daha dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.
     Adlıhan Dere, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Temmuz tarihinden itibaren ekmek ve ekmek çeşitleri ürünlerini satan işyerlerinde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki sağlığı Gıda ve Yem Kanunu, ilgili yönetmelikler ve tebliğlerde belirtilen kurallar dahilinde belirtilen kriterlere özen gösterilmesinin zorunlu hale geldiğini belirtti.
     Dere, ambalajsız olarak piyasaya sunulan ekmek kasalarının açıkta bırakılmayacağını, ekmeğin zemin ve dış ortamla temasının engellenerek palet üzerinde temiz bir ortamda muhafaza edileceğini bildirdi.
     İleriki günlerde tüm üyelere hijyen eğitimi verileceğini ifade eden Dere, bu eğitime katılarak sınava giren kişilere, meslekleriyle alakalı olarak 5 yıl geçerli olacak hijyen eğitimi belgesi vereceklerini kaydetti. Dere, bu belgeyi almadan mesleki faaliyetlerini devam ettirenlere ise 2 bin 375 lira ceza kesileceğini açıkladı.
     Gıda İşyeri Kayıt Belgesine de değinen Dere, 27 Aralık 2011den önce işyeri açma ruhsatı alanların 2013 yılı Aralık ayı sonuna kadar, yeni işyeri açma ruhsatı alanların ise bir ay içinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü veya bağlı bulundukları ilçe müdürlüklerine müracaat ederek, belgelerini yenilemeleri gerektiğinin altını çizdi.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Gazete Bayii Büfeciler Odası Başkanı Dereden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER